Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemôžem skončiť, vyhlásil Jágr po postupe. Hovoril aj o hone na čarodejnice

Jaromír Jágr opäť priviedol hokejistov Kladna do českej extraligy a podľa vlastných slov stále neuvažuje nad koncom kariéry.

30.04.2021 12:08
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr na snímke z februára 2018 počas tréningu Kladna.
debata (2)

Štyridsaťdeväťroč­ného útočníka neodrádzajú ani funkcionárske povinnosti, keď súčasne pôsobí ako majiteľ klubu. Sám priznal, že okrem lásky k hokeju ho drží v hre pocit zodpovednosti.

"Ťažko sa o tom hovorí, neviem, či vôbec niekto dokáže pochopiť moju úlohu. Ja ani nechcem byť v takejto pozícii, ale nemám na výber. Kým bude môj otec dýchať a vnímať, tak klub beriem ako moju zodpovednosť.

On to držal dvadsať rokov a ako synovi by mi bolo trápne, ak by som to opustil. Preto stále hrám, ak by som skončil, odídu partneri a klub by možno zanikol.

Ľudia to nechápu, ale mne je to jedno, súdiť ma bude iba Boh," povedal Jágr v rozhovore pre iDnes.cz.

Jágr hokej Čítajte viac Legendárny Jágr priviedol Kladno do extraligy. Pomohol aj slovenský brankár

Po úspešnej sezóne čaká hráčov Kladna oddych, no na Jágra teraz čaká dôležitá úloha:

„Práve teraz sa všetko začína. Už rozmýšľam, čo bude ďalej, do piatka sa potrebujem rozhodnúť o hráčoch s opciou. Mať na starosti viacero vecí, naozaj nie je jednoduché. Skôr som sa nemohol rozhodnúť, pretože som nevedel, akú ligu budeme hrať. Teraz chcem postaviť čo najlepší tím s cieľom udržať sa v extralige.“

Jágr odohral v NHL 1733 zápasov základnej časti a nazbieral 1921 bodov za 766 gólov a 1155 asistencií. V play off pridal 208 štartov s bilanciou 78+123. V his­torickej tabuľke je druhý najproduktívnejší hráč základnej časti.

Uverejnil používateľ Rytíři Kladno Piatok 30. apríla 2021

Ale ani on nemladne a je pre neho čoraz zložitejšie konkurovať mladším hráčom: "Bol som zvyknutý, že ak chcem dať gól, tak ho dám.

Ľudia to pritom očakávajú, a to je asi najhorší pocit, keď si ľudia myslia, že môžem, ale ja viem, že nemôžem. A nemôžem im to povedať, iba viem, že spravím maximum, aby som pomohol klubu."

Rozhodujúci duel sa hral aj s fanúšikmi. Ako píše Sport.cz, do hľadiska mohlo zavítať 250 divákov, čo bola podľa niektorých výhoda Kladna aj napriek tomu, že časť vstupeniek uvoľnili domáci priaznivcom Dukly.

„Svet sa trochu zbláznil. Ak si niekto myslí, že pre hráča, ktorý hral celý život pred dvadsiatimi tisíckami fanúšikov, aj minulý rok, kedy bolo stále vypredané, urobí 250 nejaký rozdiel, tak je blázon a v živote nehral hokej,“ cituje uvedený zdroj Jágra.

Presadzoval pritom, aby sa zápas odohral bez divákov:

„Je s tým veľa problémov, vybavovania. Na druhej strane nám bolo povedané, že to pomôže športu, kultúre. Pomaly sa to uvoľňuje, deti začnú chodiť do školy,“ a ku kritike dodal:

„Je to taký hon na čarodejnice. Teraz je v móde ísť proti Kladnu a Jágrovi. Nám to ale neprekáža. Ja som na to bol vychovávaný od malička, som zvyknutý, ale pre ostatných to nie je príjemné.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno