Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čech nazval médiá vírusom. Teraz to schytáva z každej strany

Brankár českej hokejovej reprezentácie Dominik Hrachovina sa už v minulosti dostal do nepríjemnej situácie.

31.03.2021 14:00
Dominik Hrachovina Foto: ,
Dominik Hrachovina na Karjala Cupe.
debata (4)

Na turnaji Karjala Cup kritizoval médiá a spochybňoval COVID-19. Teraz proti sebe statusom na sociálnych sieťach rozoštval aj vedenie fínskej ligy aj svoj klub Tappara Tampere.

Na svoj účet vystavil snímku z demonštrácií s odkazom: Médiá sú vírus. Povedz jednoducho NIE!

Hrachovina si takto požičal jeden z hlavných sloganov protivládnych demonštrácií vo Fínsku. Časť tamojšieho obyvateľstva je rozladená z veľmi prísnych opatrení. Sám český hokejový brankár patrí medzi ich dlhodobých odporcov.

Status vyvolal vo Fínsku poriadne haló a sám Hrachovina sa dostal do ďalších ťažkostí. Jeho klub Tappara Tampere sa od jeho slov dištancoval.

„To, čo Hrachovina povedal, nereprezentuje názor klubu. Všetky takéto názory odsudzujeme. Berieme záležitosti okolo koronavírusu vážne,“ vyhlásil manažér Tappary Aki Näykki.

Klubový šéf Mika Aro sa nechal počuť, že Hrachovinovo verejné vyjadrovanie vyrieši interne.

Najlepší brankári NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Andrej Vasilevskij (Tampa Bay): 204 bodov.

„Chápem pobúrenie. Ako sa s tým vysporiadame, je vnútornou záležitosťou klubu. Kedykoľvek dôjde k problému so zamestnancom, rieši sa to interne,“ naznačil.

Hrachovina nakoniec svoj status radšej zmazal. Aro sa ho však zároveň zastal s tým, že nemôže rovnako ako v akejkoľvek inej brandži brániť svojmu zamestnancovi vyjadrovať názory k pálčivým spoločenským otázkam.

Zmluva medzi ligou, klubmi a hráčmi však hovorí niečo iné. V tej sa podľa českého portálu lidovky.cz píše, že hokejisti sa musia v súkromnom živote správať tak, aby neohrozovali svoju kondíciu a nespôsobili negatívnu publicitu tímu a lige.

Českého hráča už kontaktovala spoločnosť Tamhockey Oy, ktorej hokejový klub Tappara Tampere patrí. Predseda predstavenstva Heikki Penttilä povedal, že hráči musia pochopiť zodpovednosť, akú nesú za vlastný názor, ktorý nespadá do hlavného myšlienkového prú­du.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hrachovina