Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci podľahli Čechom 4:7. Kouč: Prvú tretinu sme asi odsedeli v autobuse

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli ani v druhom prípravnom stretnutí s českými rovesníkmi. Po stredajšej prehre 1:2 vo Vyškove podľahli vo štvrtok súperovi z elitnej kategórie MS 4:7.

25.03.2021 21:44
Ivan Feneš Foto: ,
Ivan Feneš, tréner hokejovej reprezentácie do 18 rokov.
debata

Slovenskí mladíci však herne nesklamali, aj v druhom vzájomnom zápase a celkovo štvrtom od polovice februára boli pre Čechov vyrovnaným súperom. Najbližšie čaká zverencov trénera Ivana Feneša dvojzápas v Maďarsku.

Česko 18 – SLOVENSKO 18 7:4 (3:0, 2:2, 2:2)
Góly: 2. Chmelař (Jiříček), 3. Pajer (Brabenec, Ticháček), 14. Šapovaliv (Marha, Ticháček), 23. Menšík, 30. Marha (Šapovaliv, Böhm), 57. Jiříček (Ticháček, Brabenec), 60. Menšík – 23. Molnár, 25. A. Sýkora (Socha, Bečár), 53. Dvorský (Molnár), 58. Š. Nemec (Molnár). Rozhodovali: Dědek, Vrba – Komínek, Kráľ, vylúčení: 9:7 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, bez divákov. Zostava SR: Marinov – Š. Nemec, Bečár, Žabka, Miklovič, Groch, Socha, Štrbák – Bačo, Demek, O. Stümpel – A. Sýkora, Petrovský, Žlnka – Molnár, Dvorský, Čiernik – Kupčo, Suchý, Šotek
zdroj: hockeyslovakia.sk

Chlapci bojovali, ale na výhru to nestačilo ani tentoraz. Po včerajšej prehre 1:2 sme v dnešnom prípravnom zápase proti...

Uverejnil používateľ Hockey Slovakia Štvrtok 25. marca 2021

Ivan Feneš, tréner SR 18: "Oba zápasy mali svoju kvalitu. V druhom sme prvú tretinu asi odsedeli v autobuse, pretože sme ju totálne nezvládli. Boli sme úplne odovzdaní, ťažko sa mi to hodnotí. Od druhej tretiny spĺňal zápas všetky kritériá medzinárodného hokeja v kategórii do 18 rokov.

Jeden aj druhý tím ukázal, že má kvalitných a perspektívnych hráčov. Aj v druhom zápase sme postavili dvanásť chlapcov, ktorí vekovo ešte spadajú do 16-tky či 17-tky, čo ma veľmi teší. Takéto ťažké zápasy potrebujeme hrávať pravidelne a často. Ak chceme hrať vyrovnané partie so svetovou špičkou, musíme ešte tvrdo pracovať."

Šimon Nemec, kapitán SR 18: "My sme začali veľmi zle. Ani sme nestihli vystreliť na bránku súpera a už sme prehrávali 0:2, čo bolo rozhodujúce. Rozbiehali sme sa postupne, na zvrat v stretnutí to však nestačilo.

Pre každého z nás je česť hrať za Slovensko, preto bolo zrejmé, že to po nevydarenej prvej tretine rozhodne nezabalíme. Snažili sme sa vyrovnať, ale bohužiaľ, nevyšlo to."

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 18 rokov #českí hokejisti do 18 rokov