Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrel kapitán juniorov Petrohradu. Trafil ho nahadzovaný puk

Iba 19-ročný ruský hokejista Timur Fajzutdinov zomrel po tom, čo v piatkovom zápase juniorskej MHL utrpel vážne zranenia hlavy a mozgu po zásahu pukom. Informoval o tom klub Dynamo Petrohrad, v ktorom talentovaný obranca pôsobil ako kapitán.

15.03.2021 19:18 , aktualizované: 16.03.2021 12:38
debata (12)

Fajzutdinova v dueli s domácim Lokomotivom Jaroslavľ trafil nahadzovaný puk do oblasti spánku a na ľade upadol do bezvedomia.

Z ľadu ho záchranári okamžite odviezli na nosidlách do sanitky a následne putoval do nemocnice v Jaroslavli na jednotku intenzívnej starostlivosti.

Vyšetrenia odhalili, že hráč utrpel okrem iného zlomeninu spánkovej kosti a krvácanie do mozgu.

VIDEO: Zábery nie sú vhodné pre citlivejšie povahy

Lekári ho zaintubovali a pripojili na prístroje, vzhľadom na vážny stav pacienta však nebol možný jeho prevoz na špecializovanú neurochirurgickú kliniku do Moskvy.

Lekári bojovali o jeho život, v utorok však vážnym zraneniam podľahol. Ako príčinu uviedli ťažké poranenie mozgu.

„Klub vyjadruje sústrasť Timurovej rodine a priateľom. Navždy v Dyname. Navždy v našich srdciach,“ napísal klub z Petrohradu na svojom instagramovom účte.

Kluby MHL a KHL si uctia pamiatku Fajzutdinova, ktorý v mládežníckych tímoch Petrohradu pôsobil štyri roky, pred najbližšími stretnutiami play off. Pred úvodným buly mu venujú minútu ticha, uviedla agentúra AP.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Petrohrad #Timur Fajzutdinov