Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Super výsledok. Capitals si vezú z Bolzana prvú výhru v play off

Hokejisti iClinic Bratislava Capitals zvíťazili v úvodnom zápase štvrťfinále play off IHL na ľade víťaza základnej časti HC Bolzano 2:1 a ujali sa vedenia v sérii 1:0. Druhý duel je na programe v nedeľu.

12.03.2021 23:02
Hokej Capitals IHL Foto: ,
Gólová radosť hokejistov iClinic Bratislava Capitals.
debata

HC Bolzano – iClinic Bratislava Capitals 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 31. Gazley (Plastino, Halmo) – 14. Fortier (Hults), 21. Kosticyn (Mrázik, Higgs). Rozhodovali: Berneker, Zrnič – Hribar, Pardatscher, vylúčení: 3:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.
Bolzano: Irving – Youds, Robertson, Plastino, Pietroniro, Tauferer, Fournier – Bardaro, Catenacci, Halmo – Gazley, Findlay, Frank – Pitschieler, Bernard, Frigo – Insam, Alberga, Giliati
Capitals: Coreau – Carson, Guimond, Chovan, Bohunický, Romančík, Culkin, Ďurkech – Fortier, Hults, Bubela – Mrázik, Higgs, Kosticyn – Hudec, Buc, Ahl – Köver, Bezák, Faith
/na zápasy: 0:1/

Capitals sa museli od úvodu brániť presile, keďže Hults išiel po 25 sekundách na trestnú lavicu, krátko po ňom dostal trest aj brankár Coreau a domáci hrali 5 proti 3. Vypracovali si niekoľko šancí a trafil aj žŕdku. Bratislavčania prežili aj ďalšie oslabenie a v 14. minúte sa ujali vedenia, keď sa Hults natlačil pred bránku a Fortier z dorážky otvoril skóre.

Domáci prestrieľali súpera v prvej tretine 22:10. Capitals však prekvapili favorita aj v úvode druhej tretiny, keď sa po Mrázikovej prihrávke presadil v 21. minúte Kosticyn – 2:0. V druhej tretine sa hra vyrovnala a oba tímy si vypracovali viacero šancí. Bolzano premenilo jednu v 31. minúte, Plastino posunul puk na Gazleyho a ten znížil na 1:2.

V tretej tretine sa hralo opatrne a Capitals nepúšťali domácich do vyložených šancí. Bolzano sa nepresadilo ani v ďalšej presilovke, v závere to skúsilo bez brankára, ale vyrovnať sa mu už nepodarilo. Capitals tak zaznamenali dôležitý triumf na ľade víťaza základnej časti.

Ďalšie výsledky:

  • Red Bull Salzburg – Dornbirn Bulldogs 0:2 /na zápasy: 0:1/
  • Viedeň Capitals – Fehérvár AV19 6:1 /na zápasy: 1:0/
  • KAC Klagenfurt – VSV Villach 5:1 /na zápasy: 1:0/
debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava Capitals