Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smútok v Slovane. Jeden z bradatých bratov podľahol koronavírusu

S bratislavským zimákom boli spätí desaťročia. Len máloktorý fanúšik hokejového Slovana ich nepoznal. Ich poznávacím znamením boli dlhé pomaľované brady logami bratislavského klubu a súpera.

06.02.2021 06:31
Róbert Bartoš, Ľudovít Bartoš Foto: ,
Róbert a Ľudovít Bartošovci na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.
debata (36)

V piatok prišla smutná sprava. Róbert, jeden z dvojčiat Bartošovcov, podľahol koronavírusu. Jeho brat Ľudovít bojuje na prístrojoch v nemocnici na Kramároch.

Správu potvrdil Novému Času rodinný zdroj.

"Áno, je to pravda. Odišiel mi jeden ďalší kamarát. Robov brat Ľudvo je ešte na Kramároch a, chvalabohu, sa jeho zdravotný stav zlepšuje.

Aspoň tak mi to dnes povedal. Ale veľmi zle to znáša, keď im minulý týždeň ešte aj mamina zomrela. Robo zomrel na koronu, tak ako aj jeho mama," cituje zdroj cas.sk.

Na sociálnej sieti facebook v piatok večer zverejnil status aj hokejový fanklub Verní Slovanu:

"Priatelia, čakali sme až do teraz, pretože sme sami nevedeli, čo je pravda a čo nie a my určite nechceme podporovať nepravdy. Avšak podľa všetkého je smutná správa o úmrtí jedného z fanúšikovských “maskotov” pravdivá.

V tomto prípade je slovo maskot myslené len v tom najlepšom význame. Máloktorý hokejový klub má takto výrazné a známe fanúšikovské osobnosti, ako boli “bradatí” bratia. Žiaľ, jeden odišiel a už bude fandiť len zhora.

Toto sú momenty, kedy síce človeka možno nepoznáte osobne, ale keď sa stane niečo takéto, tak zistíte, že tá správa vás zasiahla ako keby ste ho poznali… Títo bratia boli spolu neoddeliteľnou súčasťou každého zápasu. Aj keď ich človek nevidel, vedel, že tam niekde sú.

Toľko fotiek, čo majú oni s fanúšikmi najmä z Ruska, z čias KHL, snáď nemá nikto. Belasá rodina prišla o ďalšieho člena… Opustil túto a rozšíril tú druhú, tú nebeskú belasú rodinu. V posledných rokoch už odišlo priveľa slovanistov… priveľa.

Ľudovi neskutočne držíme palce, bojuj chlape, musíš vyhrať, sme s Tebou. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť pozostalým."

36 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ľudovít Bartoš #Róbert Bartoš