Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poistka sa vyplatila. Zrušené MS boli druhé najziskovejšie

Na máj 2020 naplánované hokejové majstrovstvá sveta boli ziskové napriek tomu, že sa pre pandémiu koronavírusu vôbec neuskutočnili.

02.02.2021 11:00
Zurich, Švajčiarsko, Zürich, mesto, rieka, Foto:
Zürich
debata (3)

Šampionát mali hostiť švajčiarske mestá Lausanne a Zürich.

Ako informoval švajčiarsky denník Le Matin, organizátorom a Medzinárodnej hokejovej federácii (IIHF) sa podarilo dostať do plusu aj zásluhou výhodnej poistky, ktorú uzavreli pre prípad, že nebude možné organizovať hokejový šampionát.

V tomto prípade MS vykázali zisk na úrovni 13,4 milióna švajčiarskych frankov, čo je v prepočte približne 12,4 milióna eur.

Deliť si ho budú IIHF a Švajčiarska hokejová federácia. Ak by sa MS konali bez obmedzení, organizátori predpokladali zisk na úrovni 3,5 milióna CHF (3,24 milióna eur).

Podľa Le Matin ide o druhý najziskovejší hokejový šampión v histórii, len o malý zlomok viac mali zarobiť viac Fíni na MS 2003.

Švajčiari organizovali hokejové MS aj v roku 2009, vtedy predstavoval čistý zisk len 3,1 milióna CHF, čiže necelých 2,9 milióna eur.

Podľa webu Watson.ch uvedená poistka stála približne 350-tisíc švajčiarskych frankov, teda necelých 324-tisíc eur.

„Mohutný zisk získali organizátori napriek tomu, že nemuseli tvrdo pracovať na organizácii šampionátu. Naposledy takýto zisk bez práce bol ešte v biblických časoch, keď Ježiš Kristus nakŕmil 5000 hladujúcich, aj keď mal iba päť chlebov a dve ryby,“ napísal Klaus Zaugg z uvedeného webu.

Najlepší hokejisti klubov NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Arizona Coyotes - Shane Doan.

Pripomenul tiež, že IIHF uzavrela poistku ešte v roku 2013 na desať rokov bez možnosti vypovedania.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2020 v hokeji #koronavírus