Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Capitals sú v laufe, hladko zdolali Graz. Hamerlík zamieril do extraligy

Hokejisti iClinic Bratislava Capitals zvíťazili v piatkovom zápase 36. kola Ice Hockey League (IHL) na ľade Grazu 4:1.

15.01.2021 20:01
Bratislava Capitals, Villach Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Zverenci trénera Petra Draisaitla druhýkrát za sebou bodovali naplno a v tabuľke sa posunuli na ôsme miesto, keď nazbierali 38 bodov.

IHL – 36. kolo:

Graz 99ers – iClinic Bratislava Capitals 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Góly: 53. Mylläri (Grafenthin) – 4. Guimond (Hults, Boldižár), 7. Hults (Bubela, Culkin), 35. Hults (Fortier, Hudec), 60. Higgs (Culkin, Buc). Rozhodovali: Ofner, Sternat – Hribar, Zgonc, vylúčení: 7:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov
Graz: Nussbacher (7. Rodrigue) – Moderer, Kirchschläger, Lindner, Mylläri, Dodero, Altmann, Sointu, Pfeffer – Ograjenšek, Oleksuk, Oberkofler – Porsberger, Cameranesi, Grafenthin – Setzinger, Schiechl, Fejes – Alagič, Kainz, Broda Capitals: Coreau – Culkin, Bohunický, Boldižár, Guimond, Romančík, Šedivý, Ďurkech – Bubela, Hults, Lapšanský – Miklík, Higgs, Čajkovič – Fortier, Buc, Hudec – Köver, Bezák, Šalka

Hokejisti Capitals si vypracovali pohodlný dvojgólový náskok na ľade súpera už v priebehu úvodných siedmich minút. V 4. minúte otvoril skóre strelou z uhla kanadský obranca Sacha Guimond. V 7. minúte pustil brankár Nussbacher pomedzi betóny strelu Mitcha Hultsa a jeho pôsobenie v zápase sa skončilo, nahradil ho Kanaďan Rodrigue.

Zmena v bránke znamenala pre domácich nový impulz do zápasu a tí zvýšili aktivitu. Kanadský brankár Capitals Jared Coreau však do konca prvej tretiny zlikvidoval pokusy zblízka od Porsbergera i Oleksuka.

Definitívny pokoj na hokejky Bratislavčanov priniesol až tretí gól v 35. minúte. Pri signalizovanom vylúčení ho strelil Hults. Domáci sedem minút pred koncom ešte znížili zásluhou Mylläriho, no Hults v úplnom závere ešte skóroval do prázdnej bránky pri power play a svoju bodovú bilanciu v zápase tak vylepšil na 3+1.

Hamerlík mieri do Popradu

V sezóne 2019/2020 obliekal dres klubu Bratislava Capitals v druhej najvyššej slovenskej súťaži. V klube začal aj sezónu 2020/2021 v IHL, no po 7 zápasoch sa s vedením dohodol na ukončení spolupráce.

Kariéra slovenského brankára Petra Hamerlíka bude pokračovať v najvyššej slovenskej súťaži. Na zmluve do konca sezóny 2020/2021 sa dohodol s HK Poprad. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

"V závere decembra som dostal ponuku od Popradu, následne prebehli rokovania, po ktorých sme sa veľmi korektne a rýchlo dohodli. Ak mám byť úprimný, najväčším dôvodom prečo som prišiel je vidina úspechu. Sila tímu a snaha dosiahnuť úspech ma motivuje a ja sa posnažím spraviť všetko preto, aby som mužstvu pomohol,“ povedal Hamerlík pre hkpoprad.sk

Hamerlík sa do slovenskej extraligy vrátil po 14 rokoch, odišiel z nej po sezóne 2006/2007, ktorú strávil v Skalici. V kariére si vyskúšal nižšie zámorské súťaže, chytal aj v Bielorusku a Rusku.

V rokoch 2009–2019 bol hráč Třinca, s ktorým získal v roku 2011 majstrovský titul. Slovensko reprezentoval na troch MS, zo šampionátu v roku 2012 má striebro.

debata chyba
Viac na túto tému: #Graz #Bratislava Capitals #IHL