Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nebudem nikomu liezť do zadku, odkázal trénerovi. V českom hokeji to vrie

Je trénerom národného tímu, šéftrénerom českého hokeja i šéfom komisie mládeže. Filip Pešán je česká hokejová kapacita.

11.01.2021 18:15
Česko, hokej, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (2)

Štyridsaťtriročný hokejový odborník ohúril za riekou Morava svojimi znalosťami i schopnosťami a z pozície šéfa lavičky Liberca sa postupne vypracoval až na jedného z kľúčových mužov českého hokeja.

Lenže v ostatných dňoch si v tamojšom hokejovom hnutí narobil veľmi veľa nepriateľov. Jedného z najtalentova­nejších hráčov Michala Teplého.

Devätnásťročnému útočníkovi, ktorý nedávno podpísal zmluvu s Chicagom Blackhawks, vraj chýbala väčšia snaha na novembrovom zraze pred Karlaja cupom.

"Nechcel som o tom hovoriť, aby som nerozhodil tím pred šampionátom dvadsiatok, ale je pre mňa nemysliteľné, aby som musel pre prístup k tréningu zvyšovať hlas na Michala Teplého, ktorý bol ako junior pozvaný na zraz národného tímu.

„Bol som v šoku, ako niektorí hráči na tréningu vyzerali. Dúfam, že Teplého bola hanba," uviedol Pešán v rozhovore pre české médiá.

Teplého táto kritika i spájanie dvoch odlišných podujatí zaskočila.

"Nechcel som tomu veriť. Myslel som si, že sa takéto veci nerobia. Existuje nepísané pravidlo, že sa verejne nemenuje. Potvrdilo mi to, aký je to človek.

Nie som ten, ktorý by chcel niekomu liesť do zadku. Nikdy som to nerobil a ani nebudem. Možno vyzerám ako flákač. Veľa toho nenahovorím, nevydávam žiadne emócie. Ale určite sa nelievam. Chcem mať zo svojej práce dobrý pocit," kontroval Teplý.

Na stranu hráča sa postavil aj bývalý člen predstavenstva hokejového klubu z Mladej Boleslavy Radim Vrbata. Bývalý elitný hokejista vysvetlil, že konflikt medzi Pešánom a Teplým nie je čiernobiely.

Teplý si to práve z mesta Škodovky namieril do NHL. Predtým hral dve sezóny v Liberci pod vedením Pešána a podľa Vrbatu im to tam príliš neladilo.

"S Michalovým prístupom či výkonnosťou sme nikdy nemali problém. Po reprezentačnom turnaji vo Fínsku sa k nám dostala informácia, že Pešán posielal Teplému slova ako napríklad:

Tak hlavne, že ty si šiel do tej skur… Boleslavi. Overovali sme si túto informáciu a Pešán ju športovému riaditeľovi Václavovi Nedorostovi potvrdil s tým, že si môže hovoriť čo chce.

Neskôr sa za svoje slová ospravedlnim s tým, že to tak nemyslel. Vraj je to jeho spôsob vyjadrovania. Ak toto je štandard pre ćloveka, ktorý chce v našom hokeji zaviesť novú kultúru, tak je to na zváženie…" ozrejmil Vrbata v rozhovore pre český Sport.

Bývalý hráč Arizony, Vancouveru, Colorada či Floridy si nemyslí, že je Pešán správnym človekom v obrode, ktorú český hokej potrebuje.

„Teplého mal dva roky v Liberce a nazval ho flákačom. Tým napľul na svoju prácu i robotu kolegov. Takýto človek má byť krízovým manažérom? Mňa absolútne nepresvedčil. V hokejovom hnutí je ešte horšia atmosféra ako kedykoľvek predtým,“ dodal Vrbata.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Pešán #Michal Teplý