Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

České eso sa naštvalo. Babiša so Zemanom prirovnalo k hajzlom

Jakub Voráček je hokejový pojem. Draftová voľba Columbusu naplno prejavila svoj potenciál vo Philadelphii. Jeho začiatky však neboli jednoduché.

06.01.2021 11:39
Jakub Voráček, Filip Hronek Foto: ,
Kapitán českých hokejistov Jakub Voráček a Filip Hronek oslavujú gól.
debata (113)

Odchovanec kladenského hokeja už v 14 rokoch nebol ďaleko od predčasného konca kariéry. Trápil ho podobný problém, ako viacero športovcov. V puberte rýchlo vyrástol a kolená nestihli zosilnieť.

Voráček sa však nepoddal a stal sa jedným z najlepších Čechov, akí si zahrali v NHL. V spovedi pre Bez Frázi otvorene konfrontoval Vladimíra Růžičku, ktorý mu jeho rozlet údajne sťažoval.

Niekdajší hlavný tréner českého národného tímu musel rok pred olympiádou vo Vancouveri uverejniť zoznam sto hráčov, z ktorých vyberie finálnu nomináciu. Voráčkovo meno sa v nej neobjavilo. A to ani napriek tomu, že mal za sebou vydarený prvý krok v drese Columbusu.

Voráček si myslí, že to kouč spravil zámerne. Už na začiatku jeho kariéry mal Růžička konflikt s jeho rodičmi a vlečie sa to s ním doteraz.

"Zápasy Kladna a Růžovej Slavie boli už v žiakoch vyhecované. Spomínam si, ako Vláďa kričal na rozhodcu Formánka. Ten ho po čase vykázal na tribúnu.

Ty nevieš, kto som, ty vole? – kričal Růžička, ale rozhodca ho odbil slovami: Viem, kto ste a vôbec ma to nezaujíma. Správate sa ako dobytok, bežte na tribúnu.

A tak sa Vláďa postavil pred našich rodičov a stále hundral. Moja staršia sestra na neho spustila, či mu príde normálne, že sa takto správa, lebo by mal ísť príkladom deťom. Vymenili si niekoľko názorov.

„Nejednal so mnou fér a ťahalo sa to so mnou celou mládežou. Premietlo sa to aj do spomínanej širšej nominácie pred Vancouverom. Dúfam, že mu iba krivdím, pretože ak to tak bolo, ide o prvotriedny podraz,“ priznal Voráček.

Tridsaťjedenročný krídelník si nebral servítku pred ústa ani pri pomenovávaní aktuálnej politickej situácie, ktorá v Česku vládne. Premiéra Andreja Babiša či prezidenta Miloša Zemana počastoval prívlastkami, z ktorých nebudú nadšení.

"Otca sledovala pred domom ŠtB, lebo utiekol do Nemecka. Po šiestich nedeliach sa vrátil. Veril, že režim čoskoro padne. Vďaka nemu poznám príbehy ľudí, ktorí to odniesli väzením, emigráciou, životom ďaleko od rodiny či smrťou.

Preto tak často vystupujem proti tým hajzlom, ktorí v súčasnosti vedú našu krajinu.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).

Keď si vezmem ako mne, ktorý totalitu nezažil, je pri pohľade na všetkých tých Babišov a Zemanov, tú partičku bývalých eštebákov, fízlov a ich posluhovačov, úplne zle, neviem si ani predstaviť, čo musia cítiť všetci tí, ktorí v minulom režime fungovali.

Svoj názor nikomu nevnucujem. Keď sa ma však naň niekto opýta, nebojím sa ho vyjadriť," doplnil Voráček.

© Autorské práva vyhradené

113 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Babiš #Miloš Zeman #Jakub Voráček