Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Akoby zožrali všetku múdrosť sveta! Golonka naložil Gáboríkovi s Valábikom

O hokejovom majstrovstve i úspechoch Jozefa Golonku niet pochýb. Žiletka" - ako znie prezývka 82-ročného rodáka z Bratislavy - má okrem toho aj podrezaný jazyk.

19.12.2020 07:57
Jozef Golonka Foto: ,
Jozef Golonka.
debata (99)

Prednedávnom dostal od Borisa Valábika a Mariána Gáboríka pozvánku do ich relácie Boris a Brambor. Bývalí slovenskí reprezentanti v nej spovedajú osobnosti z prostredia hokeja, športu i šoubiznisu.

Teší sa veľkej popularite, ale jedného slávneho fanúšika si určite nezíska. Golonkovi možno neprekáža formát, ale skôr moderátori a hlavné tváre zaujímavého projektu.

„Do šou Boris a Brambor ma viackrát pozýval Marián Gáborík. Musel som to však odmietnuť. Absolútne sa nestotožňujem s tým, čo všetko napísal Boris Valábik vo svojej knihe a ako v nej urazil moju generáciu hráčov,“ povedal pre ereport.sk Golonka.

Boris Valábik (vľavo) a Marián Gáborík... Foto: Milan Krupčík pre RTVS
Boris Valábik (vľavo) a Marián Gáborík prichádzajú so svojím podcastom na obrazovku RTVS. Boris Valábik (vľavo) a Marián Gáborík prichádzajú so svojím podcastom na obrazovku RTVS.

Podľa neho terajší hokejový expert znevážil prácu bývalých Golonkových spoluhráčov a ďalších legiend z čias československých.

„Odmietol som ísť do spomínanej relácie. Valábik sa o nás nepekne vyjadroval. V knihe spomína slávne mená ako Šupler, Pokovič, Filc. Na to, že v NHL strelil jeden gól, sa nemusel tak s dešpektom vyjadrovať o ľuďoch, ktorí niečo reálne dokázali.

Však vďaka Jánovi Filcovi sme mali zlato z Göteborgu. Ja sám som mal obrovský úspech, keď on ešte ani nebol na svete. Mal som veľké zásluhy na našich úspechoch v hokeji,“ tvrdí Golonka.

A aby toho nebolo málo, Golonka Valábikovi odkázal, aby prácu hokejového analytika nechal na pokoji a skúsil to v modelingu:

"Títo páni, ktorí boli v Kanade, akoby zožrali všetku múdrosť sveta. Mali tak dobre predsa hrať. Je to taká závisť od ľudí, ktorí nič nedosiahli a mali len dobrý vzhľad pre televíznu obrazovku.

Boris Valábik a jeho leto 2020. Foto: Instagram
Boris Valábik Boris Valábik a jeho leto 2020.

Ja osobne si svoju generáciu vážim. Nikdy som si nedovolil nikoho kritizovať. A keď je niekto pekný chlap, nech ide radšej robiť manekýna!“

© Autorské práva vyhradené

99 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Valábik #Marián Gáborík #Jozef Golonka