Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reštart v Bratislave? Slávny Bielorus by najskôr mohol prísť na skúšku

Jeden z najslávnejších bieloruských hokejistov Sergej Kosticyn možno reštartuje svoju kariéru v tíme Bratislava Capitals.

14.12.2020 20:41
Sergej Kosticyn Foto:
Sergej Kosticyn na archívnej snímke príjma gratulácie od spoluhráčov po hetriku do siete Calgary.
debata

Viceprezident klubu Dušan Pašek potvrdil, že s bývalým hráčom NHL sú v kontakte a mohol by sa objaviť na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Informoval o tom portál hockeyslovaki­a.sk.

Sergej Kosticyn nehral zápas od 20. februára 2019, nedávno ho spájali s rumunskou Csíkszeredou. Do Bratislavy by mohol prísť najskôr na skúšku.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).

"Uvidíme, v akom stave príde. Všetko sa ukáže až na tréningoch. Ja som ho naposledy videl hrať pred rokmi, keď pôsobil v Montreale. Je to kvalitný hokejista.

Ak by bol dobre pripravený, mohol by mužstvu výrazne pomôcť. Sám som zvedavý,“ priznal tréner Capitals Peter Draisaitl.

Mladší z bratov Kosticynovcov dohral sezónu 2018/19 v Dyname Minsk len vďaka injekciám, veľké bolesti mu spôsoboval chrbát. Hneď po skončení ročníka zaľahol na operačný stôl.

„Bola to zložitá operácia chrbtice, po ktorej musím absolvovať šesťmesačnú rehabilitáciu. A ďalší mesiac a pol až dva potrvá, kým sa vrátim do zápasového diania,“ vysvetlil Sergej Kosticyn krátko po letnej operácii v rozhovore pre Pressbal.

Napokon sa liečba predĺžila a bývalý hráč Montrealu či Nashvillu, ktorý v NHL odohral 393 zápasov, sa na ľade počas predošlého ročníka neobjavil.

Od júla 2020 trénoval dva mesiace s Junosťou Minsk, potom sa pripravoval samostatne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava Capitals #Sergej Kosticyn