Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úspešná premiéra Draisaitla, Capitals nastrieľali poltucet

Trénerovi hokejistov Bratislava Capitals Petrovi Draisaitlovi vyšla premiéra v nadnárodnej Ice Hockey League (IHL).

08.12.2020 22:05
Peter Draisaitl, Dušan Pašek Foto: ,
Nový tréner Bratislava Capitals Peter Draisaitl (vľavo) a prezident Bratislava Capitals Dušan Pašek mladší.
debata

V utorkovom zápase 20. kola jeho zverenci zvíťazili na ľade Villachu 6:4 a bodovali po dvoch prehrách.

20. kolo Ice Hockey League

VSV Villach – iClinic Bratislava Capitals 4:6 (0:1, 2:1, 2:4)
Góly: 28. Caron (Bacher, Mangene), 37. Raffl (Kosmachuk), 48. Mangene (Wappis, Bjorkstrand), 60. Caron – 16. Higgs (Romančík), 32. Bezák (Hudec, Higgs), 41. Bubela (Miklík), 49. Higgs (Hults), 51. Hults (Bezák), 60. Buc. Rozhodovali: Siegel, Smetana – Nothegger, Kontschieder, vylúčení 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia 0:1.
VSV: A. Schmidt (60.-60. Gudlevskis) – Mangene, Bacher, Allard, Fraser K. Schmidt, Wolf, Kornelli, Zauner – Ulmer, Collins, Caron – Wappis, Bjorkstrand, Pollastrone – Kosmachuk, Gill, Raffl – Lazinger, Maxa, Brunner
Capitals: Baroš – Finn, Bohunický, Šedivý, Guimond, Romančík, Boldižár – Miklík, Hults, Higgs – Fortier, Bubela, Lapšanský – Suja, Buc, T. Varga – Bezák, Hudec, Šalka

Domáci sa mohli ujať vedenia už po dvoch minútach, keď sa dostal do úniku Brunner, ale Baroša blafákom neprekonal. Vzápätí putoval na trestnú lavicu Bohunický, no Villach nezužitkoval svoj tlak. V prvej tretine sa tak ako prví tešili hostia. V 16. minúte sa dostal do zakončenia Higgs a pomedzi Schmidtove betóny otvoril skóre.

Rakúsky tím mohol vyrovnať v úvode druhého dejstva, ale Caron nepotrestal chybu v rozohrávke Capitals. Svoje zaváhanie však napravil o päť minút neskôr, keď ho našiel krížnou prihrávkou Bacher a osamotený vyrovnal.

Rovnovážny stav dlho netrval, v 32. min Schmidt ešte dokázal vyraziť Hudecovu strelu, ale puk sa dostal k Bezákovi a ten na dvakrát prekonal domáceho brankára – 2:1. Villach pokračoval v aktívnej hre a vyplatilo sa mu to. Necelé štyri minúty pred klaksónom trafil presne Raffl – 2:2.

Do tretej tretiny vstúpili Bratislavčania v početnej výhode o dvoch hráčov a využili ju. Po 57 sekundách sa presadil Bubela. Villachu sa však do tretice podarilo vyrovnať vďaka Mangenemu. Ale ani tentoraz vyrovnaný stav dlho netrval. Presne o minút neskôr potrestal ďalšie vylúčenie domácich Higgs, ktorý strelil svoj druhý gól v zápase.

Domáci mali v 51. minúte príležitosť na ďalšie vyrovnanie, keď na trestnú lavicu putoval Buc. Nielenže ju však nevyužili, ale Bratislavčania v oslabení odskočili na dvojgólový rozdiel, keď Bezák vysunul Hultsa a ten premenil svoj nájazd.

V poslednej minúte skorigoval Caron, ale záverečnú bodku dal päť sekúnd pred koncom stretnutia do prázdnej bránky Buc.

Ďalšie výsledky IHL: Steinbach – Fehervár 1:4 /J. Janus odchytal za hostí celý duel/, Innsbruck – Bolzano 2:5

debata chyba