Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Český reprezentant reval nacistické heslá. Tých, ktorým sa to nepáčilo, mlátil

Kedysi reprezentoval hokejové Česko v mládežníckych kategóriách, dnes hrá za Litomeřice druhú najvyššiu súťaž. Dnes o Patrikovi Marcelovi píše celoštátne denníky. Dobre stavaný chlapík sa totiž v krčme správal ako buran.

04.12.2020 11:54
Patrik Marcel Foto:
Patrik Marcel.
debata (51)

Obvinili ho z pokusu o ťažké ublíženie na zdraví, výtržníctva, pokusu o ublíženie na zdraví a prejavov sympatií k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu práv a slobôd. Za to všetko mu hrozilo až desať rokov za mrežami. Z jeho pohľadu najčiernejší scenár sa nenaplnil a hokejista vyviazol s trojročnou podmienkou.

Všetko sa odohralo v plzenskej pivnici Parkán. Práve tu štvorica popíjala v apríli 2018. Alkohol im pravdepodobne dodal guráže a podľa obžaloby všetci až na otca Patrika Marcela začali vykrikovať nacistická hesla.

Tento moment sa však nepáčil jednému z hostí, ktorý ich požiadal, aby z pivárne odišli. Skupinka dotyčného fyzicky napadla. Keď sa ho ostatní hostia zastali, začala sa bitka. Kto bude mať navrch, bolo hneď zrejmé – Marcel je veľkým fanúšikom posilňovne a boxu.

„Prihliadali sme aj na to, že ako jediný z obžalovaných sa čiastočne priznal a doteraz viedol riadny život. Do úvahy sme vzali tiež značný časový odstup od samotnej udalosti i následné medziobdobie, v k obžalovaný nič nespáchal. V tejto situácii by bolo uloženie nepodmienečného trestu neprimerane prísne,“ vysvetlil pre denník Právo predseda senátu.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #Patrik Marcel