Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Barinka odmietol MS. Kde je česká hrdosť, hromží kouč

Pred niekoľkými dňami mladý český hokejový talent Marcel Barinka, vnuk niekdajšieho reprezentačného trénera národného tímu spoza rieky Morava Aloisa Hadamczika, odišiel zo zámoria do najvyššej nemeckej súťaže.

03.12.2020 22:55
Česko, hokej, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Po pôsobení v Halifaxe v juniorskej QMJHL teraz bojuje o miesto v zostave Kolína nad Rýnom. A práve to sa stalo témou v médiách u našich západných susedov.

Túto snahu totiž 19-ročný talent uprednostnil pred účasťou na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Kanade, informoval napríklad portál Nova Sport, ktorý dodáva, že česká reprezentácia do zámoria odlieta 13. decembra a nemecká súťaž sa začína o štyri dni neskôr.

Barinka bol pred neľahkým rozhodnutím, ktoré poriadne nahnevalo trénera reprezentačného áčka Filipa Pešána.

„Marcel Barinka uprednostnil boj o zostavu v nemeckom Kolíne pred reprezentáciou ČR na majstrovstvá sveta U20 v Kanade? Tak toto mi hlava neberie! Kde je, dočerta, česká hrdosť? Vždy budem bojovať o hráčov, ktorí uprednostnia reprezentáciu pred svojím komfortom a osobnými záujmami,“ napísal Pešán na Twitteri.

Portál Sport.cz uverejnil reakciu mladíka Barinku.

„Vždy som rád reprezentoval, je to pre mňa to najväčšie uznanie a som hrdý na svoju krajinu. Po dvoch sezónach v zámorskej juniorke som už aj nechcel hrať v Kanade a vrátil som sa späť do Európy. Od leta som vedel, že budem bojovať o dres Kolína nad Rýnom a pripravoval som sa na to,“ uviedol Barinka.

Dodal, že koronavírus zastavil všetky tréningy. "Keby sa v Nemecku napríklad už mesiac hralo a ja som mal miesto v zostave, určite by som si nedovolil žiadať o ospravedlnenie z reprezentácie. Lenže v súčasnej situácii, keď sa sezóna v Nemecku rozbehne až 17. decembra, by som v januári po návrate z majstrovstiev sveta dvadsiatok nemal isté miesto v zostave.

Zmluvu som dostal len na rok a musím trénera Kruppa presvedčiť, aby som dostal kontrakt aj na ďalší rok. Kolín mi nebránil, aby som s reprezentáciou na MS odišiel, ja som sa ale rozhodol od samého začiatku bojovať o miesto. Kemp sme začali len pred týždňom.

Keď ale budem mať v budúcnosti výkonnosť a niekto prejaví záujem o moje služby, vždy budem rád reprezentovať."

debata chyba
Viac na túto tému: #Alois Hadamczik #českí hokejisti do 20 rokov #Filip Pešán #Marcel Barinka