Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi nevedeli víťaziť s gráciou. Turínske chodby o tom vedia svoje

Miroslav Šatan bol svedkom nejednej hokejovej bitky proti Česku. Zväčša to bolo derby ako remeň. Prehry neznášal, víťazstvá si užíval. Aj to semifinálové z roku 2012 na MS vo Fínsku, v ktorom v oslabovke poslal Slovákov do vedenia.

17.11.2020 06:40
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata

Na niektoré takéto duely si niekdajší dlhoročný slovenský kapitán zaspomínal aj v televíznej relácii RTVS – Boris & Brambor.

Podľa neho majú zápasy proti najväčšiemu rivalovi špeciálnu príchuť. Niekedy aj trpkú. Spomenul si aj na štvrťfinálovú prehru z Turína 2006.

„Čechom niekedy chýbala schopnosť víťaziť s gráciou. Napríklad to, čo niektorí z nich po štvrťfinále kričali na chodbe, ma veľmi mrzelo. Ale bolo to skôr na osobnej úrovni medzi niektorými chalanmi,“ prezradil dnes už šéf slovenského hokeja.

Keď sme už pri Čechoch – Šatan niekoľko sezón pôsobil po boku Dominika Haška v Buffale Sabres v NHL. A naňho má tie najlepšie možné spomienky. Je to vraj najlepší gólman, s akým kedy hral.

Najlepší hokejisti klubov NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Arizona Coyotes - Shane Doan.

„Bol v najlepších rokoch a vedeli sme, že nám stačí dať dva góly, pretože nepustí viac ako jeden,“ zložil českému brankári poklonu. Najsilnejšiu osobnú spomienku na Haška má z jedného tréningu, po ktorom sa obe hviezdy rozhodli, že z ľadu len tak neodídu.

„Ďalších štyridsaťpäť minút sme súťažili, koľko blafákov proti nemu premením. Išli sme domov úplne hotoví. Bol to jeden z najlepších tréningov, aký som mal.“

Pre Haška to údajne bola výzva, pred ktorými nebol zvyknutý uhýbať. Rovnako ako na ľade pred pukmi, ktoré na neho často lietali brutálnou rýchlosťou. „Nikdy neuhol. Mal vo zvyku vyrážať ich maskou. Na tréningoch si to dokonca nacvičoval,“ nechápal Šatan.

„Postavil si nás desať a vyzval nás, aby sme mu mierili na hlavu. Išiel som druhý a priznám sa, že v poslednej chvíli, keď som sa rozohnal, som puk odpálil. Jednoducho som nedokázal len tak úmyselne trafiť brankára do hlavy. Hašek bol najlepší brankár, s ktorým som hral, ​​proti ktorému som hral a akého som kedy videl,“ dodal Šatan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Dominik Hašek