Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi chceli kopírovať NHL, no dopadlo to otrasne. Ako dedinský rozhlas

NHL chcela dať recept, ale nie každý vie tak chutne variť. A predovšetkým - na niektoré jedlá treba veľa peňazí.

12.11.2020 11:52
Olomouc Foto:
Starý štadión v Olomouci.
debata

V českej hokejovej extralige sa pokúsili napodobniť atmosféru, ktorú mali hráči v zámorskej bubline počas zápasov play off. Hokejisti počúvali z reproduktorov zvuky fanúšikov, aby mali aspoň pocit, že na štadióne niekto predsa len je.

V Amerike toto placebo zafungovalo, v Česku absolútne…

V zápase Olomouca so Zlínom (1:4) sa organizátori pokúsili o niečo podobné. Na staručkom štadióne z reproduktorov revali hlasy fanúšikov, ale hráči z toho husiu kožu nemali. Naopak, trhalo im kútikmi.

„Hrôza. To bola hrôza. Celé zlé. Bolo to, akoby reproduktor celý čas šušťal. Buď to robme kvalitne alebo vôbec, to je môj názor,“ usmieval sa v rozhovore pre iDNES.cz dobre naladený zlínsky kouč Martin Hamrlík.

„Bolo to, ako keď hlási u nás v Malenoviciach rozhlas, hasiči hovoria, že bude odstavená voda a ozýva sa chrastenie tri …, chrrr …, tri. A ja vravím Marky, tak ja neviem, asi nebude voda, to je jedno. Radšej nie, chlapi, musí to mať aj trochu úroveň. Možno ste to v NHL videli, ale myslím si, že tá hala v NHL je iná ako tu v Olomouci,“ porovnával.

Staručká „plechová búda“ je podľa českého portálu témou mnohých vtipov a narážok a ušetrená nebola ani tentoraz. „Za mňa hovorím nie. Keby tu mala byť rovnaká kocka ako ten rozhlas, tak ju radšej ani nestavajte,“ uzavrel kouč.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Olomouc