Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi sa smejú veľmociam: Mali sme na vás poslať amatérov

Ruský hokej sa počas prvej série Euro Hockey Tour predviedol v plnej paráde. Na turnaj do Helsínk vyslal výber do 20 rokov a napriek tomu triumfoval.

09.11.2020 21:14
Karjala Cup, ruskí hokejisti, Foto: ,
Ruskí hokejisti a osamotený Čech Filip Hronek na Karjala Cupe.
debata (17)

Paradoxne, pred začiatkom podujatia súperi toto gesto kritizovali. Napríklad tréner českého výberu – Filip Pešán – otvorene povedal, že Rusi týmto krokom tradičný turnaj degradovali.

Fínsky kouč Jukka Jalonen bol ešte odvážnejší. Ten si dovolil povedať, že na zápas proti Rusom sa u vôbec nechce…

Pravda, za tieto slová by si o pár dní dali zrejme obaja najradšej facku. Lebo ruská mládež dávala na Severe ostatným lekcie.

Fínom naložili 6:2, Švédov zdolali 2:1 a Čechom nedovolili ani gól – vyhrali 3:0.

A tak nečudo, že ruská tlač si po turnaji do súperov poriadne kopla. Pochopiteľne, s veľkou dávkou irónie. Portál sport.aktualne.cz zozbieral ich reakcie.

Najlepší hokejisti z každého tímu NHL v histórii Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks - Teemu Selänne.

„Prešli sme Fínov ako tank. Je to karma za ich fňukanie,“ napísal po drvivej výhre nad Suomi novinár Michail Zislis zo Sport Expressu.

„Ukázalo sa, že nešlo o žiadne porušenie pravidiel. Mohli sme do Fínska priviezť pokojne amatérov,“ pridal sa Maxim Zanjatin zo športového webu Championat.com.

Výkon mladíkov ruskú tlač uchvátil takým výrazným spôsobom, že začali spomínať slávne časy zbornej.

„Hra konečne opäť pripomínala legendárnu červenú mašinu. Larionov snáď zakázal akékoľvek nahadzovanie a zbavovanie sa puku, skoro zakaždým sa náš tím dostal do útočného pásma na základe krátkych prihrávok,“ chválil prejav mužstvá novinár Lev Lukin z webu Championat.com.

Nakoniec aj Pešán priznal, že tento ruský výber má budúcnosť. A o pár týždňov bude patriť medzi favoritov MS do 20 rokov v Kanade.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí hokejisti