Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

České tímy nemajú kde trénovať. Utekajú za hranice

Návrat hokejových líg v Českej republike sa opäť skomplikoval. Vláda ČR súčasne s piatkovým predĺžením núdzového stavu až do 20. novembra predĺžila aj obmedzenia pre šport.

31.10.2020 13:03
Třinec hokej Foto:
V zahraničí trénujú aj hokejisti Třinca.
debata

Českú ligu prerušili pred tromi týždňami pre šírenie koronavírusu a s ňou aj ďalšie profesionálne súťaže. Profesionálni športovci okrem toho nemôžu trénovať ani vo vnútorných priestoroch. Hokejové tímy z extraligy tak narýchlo zháňajú rôzne spôsoby tréningu na ľade.

Niektoré z nich dochádzajú na vonkajšie klziská v Dobříši, iné sa na reštart súťaže pripravujú za hranicami. Karlove Vary trénujú v Nemecku, Třinec, Pardubice a Vítkovice v Poľsku.

Reštart futbalovej a hokejovej najvyššej súťaže sa priblížil minulý týždeň, krátko na to sa však skomplikoval po kauze už bývalého ministra zdravotníctva Romana Prymulu, ktorého premiér Andrej Babiš odvolal.

Vo funkcii ho nahradil Jan Blatný, ktorý svoj postoj k obnoveniu oboch súťaží zatiaľ nespresnil.

Kapitáni extraligových tímov vzhľadom k nepriaznivej situácii prostredníctvom prezidenta Českej asociácie hokejistov Libora Zbořila spísali otvorený list premiérovi. Ako píše portál hokej.cz, žiadajú v ňom českého predsedu vlády o výnimku z opatrení.

V tejto chvíli je ďalší osud profesionálnych športových súťaží v Česku neistý. Rokovania za športovcov vedie šéf Národnej športovej agentúry Milan Hnilička, ktorý sa snaží zaistiť predovšetkým povolenie k tréningu v halách.

debata chyba