Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šťastný a vo forme. Namiesto amerického ruchu si užíva chatku na vidieku

Pohľad na poradie najproduktívnejších hráčov najvyššej švédskej hokejovej súťaže teší najmä slovenských fanúšikov.

29.10.2020 22:10
debata
Krídelník Bostonu Peter Cehlárik pred brankárom... Foto: SITA/AP, Mark J. Terrill
Peter Cehlárik Krídelník Bostonu Peter Cehlárik pred brankárom Anaheimu.

Na čele je 18-bodový Marek Hrivík (4+14) a štvrtá priečka patrí so 14 bodmi Petrovi Cehlárikovi (8+6), ktorý bol do štvrtkového večera zároveň jeden z tria najlepších strelcov súťaže (Jesper Froden zo Skelleftey sa deviatym gólom osamostatnil na čele).

Slovenskí spoluhráči z prvého útoku tímu Leksand IF si zatiaľ nemajú na čo sťažovať. Iba ak na neplánovanú hernú pauzu, ktorá bude v najbližších dňoch nasledovať pre šírenie koronavírusu v tíme.

„Doteraz to vyzeralo tak, že SHL nebude mať problém, ale už to prichádza aj u nás vo viacerých tímoch. Práve nám zrušili štvrtkový zápas s Brynäs a zrejme nebudeme hrať ani v sobotu. Ak je v jednom mužstve päť a viac hráčov pozitívnych, zápas sa odloží na neskôr,“ vysvetlil Peter Cehlárik v rozhovore na webe SZĽH.

K celkovej situácii s koronavírusom na severe Európy 25-ročný stredný útočník poznamenal:

„Čo sa týka normálneho života, obmedzenia nie sú. Je to o zodpovednosti ľudí, ako sa starajú o seba a svoje okolie.“

Produktívnych Slovákov Hrivíka s Cehlárikom skvele dopĺňa v prvom útoku Leksandu aj Američan Carter Kamper, ktorý je so 17 bodmi druhý v kanadskom bodovaní SHL.

„Od trénera dostávame veľa priestoru na ľade. V SHL je neobvyklé, že jeden útok hráva 23 – 24 minút na zápas. Snažíme sa to čo najviac využiť a zatiaľ sa nám darí strieľať góly aj celkovo bodovať. Dôveru trénera si veľmi vážime, snažíme sa ťahať celý tím dopredu,“ vysvetlil Cehlárik.

Žilinský rodák s reprezentačnými skúsenosťami je spokojný s hrou svojho útoku, ale nie celého mužstva. Leksandu aktuálne patrí desiate miesto v 14-člennej švédskej najvyššej súťaži iba 5 bodov od pásma baráže.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Mål! 1-4 Peter Cehlárik sätter dit den i öppen kassen! #leksandsif

Príspevok, ktorý zdieľa Leksands IF (@leksandsif),

"Želám si, aby sme mali viac víťazstiev, ale celé mužstvo sme v procese. Máme nového trénera a formujeme sa. Je zaujímavé, že hrávam v útoku s Kamperom, ktorý si v zámorí prešiel tou istou cestou ako ja.

Tiež hrával na farme Bostonu v Providence, takže sme si o tom ‚pokecali‘. Na ľade nám to funguje výborne, bodaj by to tak išlo aj naďalej. Dôvera od trénera je vynikajúci pocit," prezradil Cehlárik.

Niekoľkoročný veľkomestský americký život vymenil túto jeseň za pokojný švédsky vidiek. Leksand je mestečko so 6500 obyvateľmi v kraji Dalarna obkolesené prírodou. A Cehlárik netají spokojnosť ani po súkromnej stránke života na severe Európy.

Najproduktívnejší Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Anton Šťastný mal rovnako ako brat Marián na...

„Jednotliví hráči aj tréneri bývame v chatkách, 20 m od domu mám jazero, ktoré vraj v zime zamrzne. Máme veľa možností na prechádzky v prírode. Je tu všetko, čo potrebujem na relax mimo štadióna. Švédsko mi vyhovuje viac ako Amerika, som spokojný a šťastný,“ podotkol hráč, ktorý už predtým štyri roky hral vo Švédsku v tíme Luleaa.

Napriek súčasnej spokojnosti stále myslí na návrat do zámoria. Boston Bruins stále na Cehlárika vlastnia práva a predložili mu kvalifikačnú ponuku.

„Uvidíme po roku vo Švédsku, či bude reálny záujem od Bostonu. Možno to aj skúsim niekde inde. Skauti chodia na naše zápasy, môžem sa stať aj súčasťou výmeny,“ dodal Cehlárik na webe hockeyslovakia.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #Peter Cehlárik #Leksands IF