Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejová veľmoc v tom má jasno. Nemali by sme hrať na MS v Bielorusku

Tréner švédskej hokejovej reprezentácie Johan Garpenlöv uviedol, že by jeho tím nemal hrať na MS v Bielorusku pre pretrvávajúce politické napätie. Bude však rešpektovať konečné rozhodnutie Švédskej hokejovej federácie.

27.10.2020 14:40
alexander polunin, felix sandstrom, rusko, švédsko Foto: ,
Momentka zo zápasu Rusko - Švédsko.
debata (2)

Švédi by sa na budúcoročných MS mali predstaviť v základnej A-skupine v Minsku spolu so Slovenskom, Ruskom, Českom, Švajčiarskom, Dánskom, Veľkou Britániou a domácim výberom.

"Ak vás zaujíma môj osobný názor, myslím si, že by sme nemali hrať v Bielorusku. Som však platený zamestnanec Švédskej hokejovej federácie, takže poletím všade, kam budem musieť.

Nemôžem ovplyvniť, kde sa šampionát bude, alebo nebude konať. Uvidíme neskôr," citoval trénera Tre kronor denník Aftonbladet.

Najlepší hokejisti z každého tímu NHL v histórii Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks - Teemu Selänne.

V pondelok na jedno z dejísk MS reagoval aj generálny tajomník Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Horst Lichtner. MS sa o rok v máji majú konať okrem Bieloruska aj v Lotyšsku.

V bieloruskej metropole sa však po prezidentských voľbách a znovuzvolení Alexandra Lukašenka konajú protesty. "Žiadať od nás, aby sme teraz z politických dôvodov odložili majstrovstvá sveta? Nenecháme sa takto vydierať.

Nikto nemôže od nás požadovať ukončenie dohody uzavretej s Bieloruskom. Nemôžeme porušiť zmluvu. Nemôžeme teraz prísť a len tak povedať prepáčte, mýlili sme sa, teraz presunieme majstrovstvá sveta na iné miesto," povedal Lichtner.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2021