Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česko-slovenský hokejový sviatok sa odkladá. Jágr netajil sklamanie

Hokejová akcia Winter Classic v českom stredisku Špindlerov Mlyn sa tento rok neuskutoční. Organizátori sa vzhľadom na súčasnú situáciu a vládne nariadenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu rozhodli odložiť podujatie na budúci rok, konkrétne na termín 9.-11. decembra 2021.

15.10.2020 11:37
debata

Atraktívne podujatie pod holým nebom mal spestriť aj duel českých a slovenských hokejových legiend.

"Winter Classic mal byť najväčšou hokejovou akciou v česko-slovenskom prostredí v tomto roku, bohužiaľ, situácia ohľadom COVID-19 nám nedovoľuje pripraviť ju v rozsahu, aký si tento unikátny prierez hokejom zaslúži.

Zdravie fanúšikov a hráčov je pre nás prioritou, preto sme sa rozhodli akciu preložiť na rok 2021," uviedla v tlačovej správe Andrea Bársonyová, spolumajiteľka usporiadateľskej agentúry Eniva.

Zakúpené vstupenky zostávajú automaticky v platnosti na nový termín a nie je potrebné ich meniť.

„Je nám naozaj ľúto, že sa D+D REAL Winter Classic neuskutoční už tento rok v decembri, ako bolo plánované, nakoľko sme do príprav vložili obrovské množstvo energie,“ doplnila Bársonyová s tým, že preložením akcie začína ďalšia fáza príprav:

"Máme k dispozícii rok naviac, ktorý sa pokúsime maximálne využiť k tomu, aby sme pre divákov zostavili naozaj nabitý program. Ten sprievodný bude ešte bohatší, než sme zamýšľali pôvodne – urobíme jednoducho všetko preto, aby si fanúšikovia zo Špindlerovho Mlynu odniesli jedinečný zážitok.

V tomto momente je predaných cca 70 percent vstupeniek, čo znamená, že o akciu je aj napriek nepriaznivej epidemiologickej situácii mimoriadny záujem a diváci si teda zaslúžia dostať za svoju vernosť českému hokeji naozaj mimoriadny ‚darček‘."

Pôvodný program „zimnej klasiky“ zahŕňal duely juniorských tímov, zápas druhej najvyššej českej súťaže Chance ligy medzi HC Stadion Vrchlabí a Rytíři Kladno, stretnutie českej Tipsport extraligy medzi Mountfield HK a HC Sparta Praha, v pláne bol súboj českých a slovenských hokejových legiend a sily si mali zmerať tiež reprezentačné výbery Česka a Slovenska v para hokeji.

„Športový program pre rok 2021 zatiaľ zostáva v platnosti, každopádne ho momentálne nedokážeme stopercentne potvrdiť a jeho presné zloženie zadefinujeme na jar aj vzhľadom k vývoju domácich hokejových súťaží,“ dodala Bársonyová.

Vylúčiť sa nedá ani doplnenie hokejového programu, záujem o účasť na akcii totiž prejavili aj ďalšie české hokejové kluby. Decembrové zápasy českej Tipsport extraligy (Mountfield HK – HC Sparta Praha) a Chance ligy (HC Stadion Vrchlabí – Rytíři Kladno) sa uskutočnia v nových termínoch na štadiónoch domácich tímov.

Pre akciu, na ktorej sa usporiadateľsky podieľajú aj Skiareál Špindlerov Mlyn a hokejový klub Rytíři Kladno, mal na dojazde zjazdovky vo Svätom Petri vyrásť štadión s kapacitou až 7500 divákov. Jeho výstavba sa odkladá o rok.

„Mrzí ma to,“ netajil sklamanie legendárny česká hokejista Jaromír Jágr, majiteľ klubu Rytíři Kladno.

„Winter Classic ako prierez českým hokejom je unikátna udalosť, skvelá myšlienka a akcia, ktorú šport a hokej predovšetkým v tomto období naozaj potrebujú. Každopádne verím, že všetky zainteresované kluby aj partneri nám zachovajú priazeň a podporia túto unikátnu akciu aj v roku 2021. Pre mňa osobne bola veľká výzva zahrať si v Česku pod šírym nebom. Bohužiaľ, musím si počkať ešte o rok navyše.“

debata chyba
Viac na túto tému: #winter classic #Špindlerov Mlyn