Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozčúlený kouč z nahrávky skolaboval. Hráči, ktorých zvozil, reagovali

Začalo sa to uniknutou nahrávkou ostrého príhovoru trénera a športového manažéra Romana Mejzlíka k hokejistom Třebíča.

15.10.2020 06:47
Hokejky, ilustračná Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Následne vraj traja obrancovia odmietli pristúpiť na zníženie platu, fanúšikovia adresovali vedeniu klubu výzvu na odvolanie trénera a následne Mejzlík skolaboval a hospitalizovali ho v nemocnici.

K situácii v českom prvoligovom klube sa poskytli stanovisko už aj hráči.

"Nachádzame sa vo veľmi zvláštnej dobe ovplyvnenej koronavírusom. Pre všetkých z nás je to ťažké obdobie, v ktorom hráči, vedenie i tréneri prechádzajú obrovským tlakom. Na začiatku sezóny nikto nepredpokladal, že sa dostaneme znovu do takej zlej situácie.

Tento problém v podobe koronavírusu spôsobil enormný tlak na trénerov, vedenie a hráčov, ktorí robili a robia všetko pre to, aby zachránili fungovanie a česť nášho klubu.

Po zistení ďalšieho vývoja ligy (zastavenie profesionálneho športu na 14 dní) boli tréneri nútení zvolať poradu, na ktorej sa vedenie snažilo informovať hráča o aktuálnom dianí. Z tohto pohovoru unikla už známa nahrávka," píše sa vo vyhlásení hráčov.

Tí priznávajú, že to ľutujú. Podpísalo sa 21 hráčov A-tímu, čiže takmer celý káder vrátane Karla Nedbala a Václava Čejku, teda hráčov, ktorí vraj nechceli pristúpiť na krátenie mzdy. Meno Šimona Szathmáryho, tretieho z nich, však chýba, informuje aj Sport.cz.

"Pán Mejzlík je veľmi emotívny človek a všetci vieme, že tvrdé slová boli myslené v dobrom. Sme dospelí ľudia a z tohto dôvodu väčšina nášho tímu emotívny prejav nášho trénera chápala.

To, že nahrávka unikla z kabíny a bola zneužitá v neprospech trénerov, klubu a hráčov, je absolútne nezlučiteľné s morálnymi hodnotami hráčov nášho tímu," dodávajú hráči, bez toho, aby špecifikovali, ako sa nahrávka dostala von.

„Týmto by sme sa chceli ospravedlniť za vzniknuté nepríjemnosti okolo nášho klubu a veríme, že sa všetko čo najskôr vyrieši. Všetci nižšie podpísaní hráči želajú pánovi trénerovi Mejzlíkovi skoré uzdravenie a rýchly návrat do bežného života,“ uzatvárajú hokejisti SK Horácká Slavia Třebíč.

Pipky, ktoré vás vycicajú

"Ste nenažraté hovädá a je mi z vás na vracanie. Premárnili sme tu tri sezóny, nenazývajte sa hráčmi. Môžete sa na mňa hnevať, mám to v prd..i.

Vy, čo nemáte deti, to nechápete. Máte doma pipky, ktoré vás vycicajú a potom sa na vás vys..ú, presne tak isto, ako tá moja pi..

Môžem si dovoliť hovoriť takéto veci, lebo ani jeden z vás mi nesiaha ani po členky. Nikomu z nás, ani pánovi Hrbáčkovi, ktorý tu robí ľad," odznelo okrem iného z úst Mejzlíka v nahrávke, ktorú zverejnil iSport.cz.

Päťdesiatdvaročný kouč Mejzlík následne skolaboval a s vážnym zdravotným stavom ho previezli do jihlavskej nemocnice.

Šéf klubu Martin Svoboda prosí v oficiálnom vyhlásení klubu hokejovú verejnosť o pokoj: „Rovnako ako v nedeľ žiadam o upokojenie situácia a Romanovi i celej jeho rodine prajem veľa zdravia a maximum sily k zvládnutiu tejto ťažkej situácie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Třebíč #Roman Mejzlík