Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Problém v Česku. Úvodný duel Vítkovíc v extralige museli odložiť

Úvodný duel novej sezóny českej hokejovej extraligy medzi Vítkovicami a Litvínovom (vo štvrtok o 17.30) museli z preventívnych dôvodov odložiť na neurčito.

16.09.2020 12:35
Vítkovice, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

U niektorých hráčov Vítkovíc sa totiž objavili príznaky ochorenia COVID-19.

Ostravský klub v stredu informoval, že časť hráčov A-tímu mala zvýšenú teplotu a ďalšie symptómy, takže štvrtkový zápas s Litvínovom museli preložiť na iný dátum.

Zatiaľ nie je isté, že ide o príznaky bežného prechladnutia, alebo sa hokejisti nakazili koronavírusom. Celý tím, vrátane realizačného tímu, mal ešte v stredu podstúpiť testy, ktorých výsledky by mali byť známe do 24 hodín po odobraní vzoriek.

„Situáciu sme urýchlene prekonzultovali s hygienickou stanicou a už v stredu absolvujú všetci hráči – i tí bez príznakov – a členovia realizačného tímu testy na COVID-19. Na základe výsledkov sa potom rozhodne, či to bude ďalej,“ uviedol pre klubový web výkonný riaditeľ a člen predstavenstva Vítkovíc Petr Handl.

V kádri Vítkovíc figurujú aj piati slovenskí legionári – obrancovia Patrik Koch a Peter Trška a útočníci Jozef Baláž, Rastislav Dej a Peter Šišovský.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Verva Litvínov #HC Vítkovice #koronavírus