Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

COVID-19? Takú príjemnú chrípku som ešte nemal. Nežime ako pred rokom 1989

Hokejisti Dukly Jihlava pre karanténu v súvislosti s koronavírusom prišli o dva týždne letnej prípravy aj o niekoľko prípravných zápasov.

11.09.2020 14:12
debata (8)

Tréner českého prvoligistu Viktor Ujčík (48) má hlavu v smútku a apeluje prostredníctvom médií na zdravý rozum.

„Poďme konečne normálne žiť ako slobodní ľudia a nie ako pred rokom 1989,“ uviedol v rozhovore pre portál idnes.cz.

Trojnásobný majster sveta z rokov 1996, 1999 a 2001 tvrdí, že po 14-dňovom tréningovom výpadku nevie, čo môže od svojich hráčov očakávať.

„Štrnásť dní je v príprave veľmi veľa a takmer sme ani nemali prípravné zápasy. Pokiaľ sa nezmenia pravidlá, čaká nás zvláštna sezóna. Veľa toho neodohráme, lebo neverím, že všetci hráči budú zdraví,“ myslí si niekdajší skvelý útočník Třinca, Sparty Praha či Vítkovíc.

Ujčík si myslí, že honba za koronavírusom a následná izolácia nakazených ľudí nemajú význam. „Ak budeme stále naháňať niekoho, kto nemá príznaky, určíme, že je pozitívny a celý tím nebude môcť trénovať, bude to celé naprd,“ tvrdí.

Spolu s rodinou si prešli nákazou koronavírusom a tvrdí, že nič strašné to nebolo.

„Takú príjemnú chrípku som ešte nikdy nemal. Takže poďme konečne premýšľať. Kto chce chodiť na hokej, nech chodí. Kto sa bojí, nech si dá rúško a zostane doma. Je to jeho vec. Poďme však žiť ako slobodní ľudia,“ podotkol Ujčík.

Niekdajší úspešný reprezentant, ktorý odohral za národný tím Česka 165 zápasov a strelil 57 gólov, vraví, že jeho súčasný jihlavský tím na papieri vyzerá dobre. Realita však môže byť odlišná.

„Zdá sa mi, že mužstvo je silnejšie ako pred rokom. Musíme to však potvrdiť v dôležitých momentoch na ľade. Pokiaľ budeme zdraví, budeme sa snažiť o zaujímavý a atraktívny hokej. A tiež byť musíme hrať tvrdo a dohrávať súboje, aby súperov hokej v Jihlave bolel,“ dodal Ujčík na webe idnes.cz.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Jihlava #koronavírus #Viktor Ujčík