Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Verejnosť sa lúčila s Říhom. Mal obrovskú charizmu, spomína Jágr

Verejnosť sa v stredu v Pardubiciach poslednýkrát rozlúčila s bývalým českým hokejovým trénerom Milošom Říhom.

09.09.2020 17:37
hokej říha Foto: ,
Miloš Říha (* december 1958, † september 2020) na archívnej snímke.
debata

Ten zomrel minulý utorok vo veku 61 rokov v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny.

S Říhom sa prišli rozlúčiť viacerí jeho niekdajší spolupracovníci či hokejisti. K jeho skonu sa na diaľku vyjadril aj Jaromír Jágr.

„Som z toho smutný. Pán Říha bol svojrázny, mal obrovskú charizmu, vlastnú víziu trénovania, išiel si za ňou a spravil pre ňu maximum. Nikdy ma netrénoval, ale pamätám si vlaňajšie MS v Bratislave. Dával som cenu najlepšiemu hráčovi zápasu, išiel do kabíny a hovorili sme o šanciach národného tímu. To je moja posledné spomienky,“ citoval Jágra portál iDnes.cz .

Bývalého kouča Slovana Bratislava či českej reprezentácie v polovici augusta hospitalizovali s akútnymi problémami v pražskej nemocnici. Říhu trápili zdravotné problémy už niekoľko týždňov pred augustovou hospitalizáciou, musel kvôli nim upraviť aj svoj bežný život.

Rovnaké problémy riešil už vlani v príprave pred májovými majstrovstvami sveta na Slovensku, kde doviedol národný tím k štvrtému miestu. Pre bolesti v oblasti brucha skončil na niekoľko dní v nemocnici v Nitre.

Říha v rokoch 2002 a 2006 získal so Slovanom dva majstrovské tituly v slovenskej extralige. V sezóne 2015/2016 priviedol bratislavský klub do play off KHL o Gagarinov pohár.

„HC Slovan Bratislava vyjadruje celej rodine a priateľom Miloša Říhu úprimnú sústrasť. Uznávaný český tréner sa veľkými písmenami navždy zapísal do histórie Slovana,“ napísal bratislavský klub na svojom oficiálnom webe.

V KHL viedol Říha tímy Spartaku Moskva, Chimiku a Atlantu Mytišči, Avangardu Omsk a SKA Petrohrad. Český národný tím hral pod jeho taktovkou v rokoch 2018 až 2020.

debata chyba