Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Osudná cesta autobusom. Budějovice majú už 28 pozitívnych prípadov

Nováčik českej hokejovej extraligy ČEZ Motor České Budějovice hlási už 28 prípadov nákazy novým koronavírusom.

28.08.2020 19:36
ČEZ Motor České Budějovice Foto:
ČEZ Motor České Budějovice.
debata

Tréningový proces mužstva zostáva prerušený na neurčito, informoval o web iDnes.cz:[www.idnes.cz

"Sme v karanténe a domácej izolácii, ako nariadila hygiena. Zatiaľ sa bavíme o 14 dňoch, či bude skrátená na desať, ako by to malo platiť od 1. septembra, zatiaľ nevieme. Číslo nakazených sa od pondelka neustále zvyšuje, takže každý hráč nastúpil do karantény v iný deň.

Do súťaže však v každom prípade nastúpime. Je však otázne, ako budeme pripravení," povedal generálny manažér Č. Budějovíc Stanislav Bednařík. Klub má v sučasnosti 21 nakazených hráčov, šesť členov realizačného tímu a jedného funkcionára.

České Budějovice fungovali vo zvláštnom režime už od minulého piatka, keď testy na COVID-19 odhalili jedného nakazeného.

Po dohode s krajskou hygienickou stanicou mohli pokračovať v tréningu tí hráči, ktorí nepociťovali príznaky a dodržiavali nastavené karanténne opatrenia.

Hovorca klubu Tomáš Kučera v utorok na Twitteri uviedol, že vírus sa medzi hráčmi zrejme rozšíril v autobuse cestou zo štvrtkového stretnutia v Plzni. Hokejisti, ktorí v ňom neboli, sú totiž zdravotne v poriadku.

Klub z južných Čiech pre rovnaký problém už 24. júla prerušil prípravu, keď mal pozitívny test na koronavírus jeden z členov mužstva. Tím bol následne dva týždne v karanténe. V kádri Motora figurujú aj dvaja slovenskí legionári – brankár Marek Čiliak a obranca René Vydarený.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #ČEZ Motor České Budějovice #koronavírus