Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ohrozené MS 2021? Lotyši odmietajú spoluprácu s Lukašenkom

Lotyšský premiér Krisjanis Karinš v piatkovom vysielaní televízneho kanála LTV7 uviedol, že jeho krajina nemôže v súčasnej politickej situácii spoluorganizovať MS v ľadovom hokeji v roku 2021 s Bieloruskom.

14.08.2020 13:44
Slovensko, Rusko Foto: ,
Na MS 2021 sa majú predstaviť aj hokejisti Slovenska.
debata (3)

Nepokoje po prezidentských voľbách v Bielorusku vyvolávajú obavy.

„Myslím si, že udalosti v Bielorusku dramaticky menia situáciu. Teraz si neviem predstaviť, ako by sme my ako krajina mohli usporiadať MS spolu s Bieloruskom,“ citoval Karinša portál en24news.com.

Lotyšský premiér tiež uviedol:

„Už som požiadal ministerstvo školstva a vedy, ktoré je tiež zodpovedné za šport, aby kontaktovalo Medzinárodnú hokejovú federáciu (IIHF) s cieľom nájsť riešenie a odporúčania, ako môžeme čo najlepšie konať.“

V Minsku a Rige by sa mal šampionát konať od 21. mája do 6. júna, obavy však panujú aj v iných krajinách. Podľa prezidenta Fínskej hokejovej federácie Harriho Nummelu je zatiaľ predčasné zaujať akékoľvek stanovisko.

Vo viacerých médiách sa objavili informácie, že niektoré európske krajiny chcú bojkotovať MS 2021. Dôvod je nedostatočná úroveň bezpečnosti po verejných nepokojoch v uliciach Minska.

"O tejto otázke sme zatiaľ nehovorili. Sme súčasť hokejovej rodiny a vždy sme boli tímovým hráčom. Okrem toho je ešte stále veľa času do MS, takže určite nemôžeme nič plánovať. Som presvedčený, že IIHF bude situáciu správne a presne hodnotiť.

Šport a zodpovednosť idú po celom svete ruka v ruke a súťaže by sa mali samozrejme konať iba na bezpečných miestach. Podľa zverejnených informácií Bielorusko v tejto súvislosti vyvoláva niekoľko otázok," citoval Nummelu portál iltalehti.fi.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #bielorusko #Alexandr Lukašenko #MS 2021