Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan posilňuje zväzovú elitu. Prichádza človek z Harvardu

Slovenský zväz ľadového hokeja má nového generálneho sekretára. Na uvoľnenú stoličku po Miroslavovi Valíčkovi, ktorý sa v júni vzdal funkcie, zasadne Ivan Pulkert. Zväz zároveň obsadil aj novú pozíciu výkonného riaditeľa. Tým sa stal Peter Kruľ.

07.08.2020 11:51
SR hokej SZĽH brífing Valíček uvoľnenie funkcia... Foto: ,
Cesty Miroslava Valíčka (vľavo) a Miroslava Šatana sa rozišli.
debata (4)

SZĽH o tom informoval v tlačovej správe.

"Ak chceme, aby v budúcnosti Slovensky hokej fungoval lepšie, musíme začať od seba a ísť príkladom.

Verím, že s pomocou týchto dvoch odborníkov budeme fungovať lepšie, a zároveň sa nám podarí zlepšiť komunikáciu voči klubom a ešte viac spojiť hokejové hnutie," povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan na margo príchodu nových členov vedenia hokejového zväzu, ktorých v najbližších dňoch predstaví verejnosti aj na oficiálnej tlačovej konferencii SZĽH.

Peter Kruľ má za sebou štúdium diplomacie na univerzite v Banskej Bystrici aj v Kolíne nad Rýnom, neskôr študoval aj verejnú politiku na Harvarde v USA.

Pracoval vo finančnom sektore so zameraním predovšetkým na oblasť zdravotníctva, a tiež v oblasti strategického poradenstva, kde sa venoval projektom zameraným na stratégiu, financie a transformácie firiem.

"Mojim cieľom je pretaviť skúsenosti, ktoré som nadobudol pri transformácii firiem po celom svete. Nechcem slovom transformácia strašiť. Iba zjednotením plánovania, spolupráce a fungovania všetkých oddelení na zväze dosiahnuť to, aby sme všetci išli za spoločnou víziou do budúcnosti,“ ozrejmil výkonný riaditeľ SZĽH.

Noví muži vo vedení. Peter Kruľ, výkonný... Foto: SZĽH
Peter Kruľ SZĽH Noví muži vo vedení. Peter Kruľ, výkonný riaditeľ SZĽH, a Ivan Pulkert, generálny sekretár SZĽH.

Ivan Pulkert je človek z hokejového prostredia. Vyrastal na zimných štadiónoch, no neskôr sa vybral cestou biznisu. Pracoval ako manažér v súkromnom sektore, v oblasti obchodu, priemyslu, logistiky a retailu. Jeho úlohou bol rozvoj a budovanie jednotlivých značiek.

"Hokej som niekoľko rokov hrával. Je mojou srdcovou záležitosťou, preto som prijal ponuku zväzu a rád by som svoje skúsenosti preniesol do tohto prostredia. Prichádzam s víziou spájania hokejového hnutia.

Verím, že spoločnými silami sa nám podarí budovať hnutie na úrovni infraštruktúry, počtu hokejistov, zlepšovania hokejového prostredia, výchovy mládeže a podobne,“ povedal po nástupe nový generálny sekretár.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Miroslav Šatan #SZĽH