Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha sa bráni: Je to lož. K hráčom som nikdy nebol vulgárny

Český tréner Miloš Říha, ktorý roky viedol bratislavský Slovan najprv v slovenskej extralige a neskôr aj v KHL, odmietol, že by bol niekedy k hráčom vulgárny. Reagoval tak na slová niekdajšieho reprezentanta a útočníka z NHL Tomáša Kopeckého. Ten minulý týždeň potvrdil, že to, ako sa skúsený kouč správal k hráčom, predtým nikdy nezažil.

30.06.2020 12:55
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata (11)

„Nikdy predtým som nezažil, aby sa nejaký tréner správal k hráčom na striedačke rovnako ako on. Bol som v šoku, ako im počas zápasu vulgárne nadával. Hovoril som si, ako môže taký tréner viesť mužstvo v KHL. Kvôli nemu som v Slovane nechcel predĺžiť zmluvu. Nestálo mi to za to,“ priznal pre denník Sme hráč, ktorý si predtým, ako sa vrátil do Európy, obliekal dresy Detroitu, Chicaga a Floridy.

Český internetový portál idnes.cz následne požiadal Říhu o reakciu. Kopeckého slová ho vraj poriadne zaskočili.

„To, čo som si prečítal, mi je dosť nepríjemné. Samozrejme, že to je nezmysel. Teraz si asi prechádza ďalším ťažším obdobím, podľa mňa tie slová ani nie sú z jeho hlavy. Tomáš je výborný chlapec, charakterovo vôbec nie zlý. Sám premýšľam, prečo to teraz vytiahol,“ vravel.

Říha všetko poprel, ak vraj bol vulgárny, tak voči rozhodcom, nikdy nie vlastným hráčom.

„Ja som na svojich hráčov nikdy vulgárny nebol. Tiež si povedzme, čo znamená byť vulgárny. Nech si každý spomenie na iných trénerov. Áno, aj ja som na striedačke vulgárny, ale nie voči svojim hráčom. Všetci vedia, že som emotívny voči rozhodcom. Naopak, ja za hráčov bojujem. Väčšina chalanov, ktorých som trénoval, sa dostala do vynikajúcich klubov, do Ruska, do Ameriky,“ bránil sa.

Najproduktívnejší Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
10. Anton Šťastný (Québec) - 650 zápasov, 636...

Následne sa pokúsil vysvetliť, prečo Kopeckého anabáza v Slovane trvala tak krátko. Skúsený center odohral za Slovan iba 15 zápasov s bilanciou jedna asistencia.

„My sme si ho vybrali, pretože ho poznám ako dobrého korčuliara, pracovitého chlapca. Na striedačke však pôsobil bez záujmu, bez emócií, akoby si riešil nejaké svoje problémy. Nebodoval. Realizačný tím, doktori, asistenti alebo aj ja sme si s ním koľkokrát sadli, rozprávali sa s ním. A on sa zo dňa na deň rozhodol, že odchádza,“ dodal Říha.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Říha #Tomáš Kopecký