Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zväz odsúdil zjavný rasizmus Stloukala a žiada ospravedlnenie. Kouč reagoval

Český hokejový tréner Martin Stloukal sa odmietol ospravedlniť za tvrdé slová na adresu svojich zverencov, ktoré sa dostali na verejnosť v nahrávke zo šatne dorasteneckého tímu Technika Brno.

21.06.2020 15:55
Martin Stloukal Foto: ,
Martin Stloukal na lavičke Skalice v roku 2015.
debata (2)

Výkonný výbor Českého hokejového zväzu ho kritizoval za vulgarizmy a odsúdil jeho výroky so zjavným rasistickým podtextom.

Prípadom sa bude zaoberať aj disciplinárna komisia, Stloukal sa však odmieta kajať za svoje slová.

„Aby bolo jasné, nebudem sa ospravedlňovať, lebo nemám za čo,“ napísal na twitteri 49-ročný Stloukal, ktorý v nedávnej minulosti istý čas trénoval aj v slovenskom tíme HK 36 Skalica.

Stloukal vo svojej „motivačnej“ reči, v ktorej aj urážkami apeloval na zlepšenie výkonnosti svojich hráčov, okrem iného uviedol:

„Nechcem vidieť, že budete žrať nejakých čínskych prejdených psov, kebaby u tých Cigánov smradľavých špinavých alebo pizzu. Keď u niekoho uvidím pizzu, tak ho nakopem do zadku, že odletí pred zimák.“

Vedenie českého hokeja to nechce prejsť iba mlčaním.

"Motivačný zámer prejavu, proklamované zveličenie a dôslednosť voči hráčom neobstoja ako obhajoba takýchto vyjadrení. Výkonný výbor ČSLH tieto výroky odmieta a vyzýva trénera, aby sa verejne ospravedlnil.

Prípadom sa bude zaoberať disciplinárna komisia. Trénerská komisia zväzu má v súčinnosti s odborníkmi vypracovať stanovisko k tým častiam, ktoré sa týkajú stravovacieho režimu," uvádza sa vo vyhlásení ČSLH, cituje ho portál idnes.cz.

Vedenie klubu Technika Brno ponechalo Stloukala vo funkcii trénera. Šéf klubu Pavel Kubica potvrdil, že tréner odišiel z ich spoločného rozhovoru s varovaním, aby upravil svoj slovník.

„Chlapsky sme si to vyrozprávali, aby zmenil komunikáciu. Bol upozornený na to, že sa nebude vyjadrovať k iným hokejovým subjektom,“ uviedol Kubica.

Top 10 najproduktívnejších hráčov extraligy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Allan McPherson (Zvolen), 51 zápasov, 59...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Stloukal