Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo týždeň, to rasistická urážka. Aj Beckerove deti vraj majú problém

Bývalý trojnásobný majster Wimbledonu Boris Becker v rozhovore pre denník Bild am Sonntag potvrdil, že jeho deti čelia rasizmu každý týždeň.

15.06.2020 22:08
Boris Becker Foto: ,
Boris Becker sleduje zápas počas Australian Open.
debata (3)

Päťdesiatdvaročný Becker, bývalá svetová jednotka a šesťnásobný grandslamový víťaz, vraví, že jeho tri staršie deti zažívajú rasistické incidenty najmenej raz za týždeň. „Neustále s nimi o tejto téme komunikujem,“ priznal.

Jeho najmladší syn Amadeus má desať rokov a necestuje sám, ako jeho starší súrodenci Elias (26), Noeovi (20) a dcéra Anna (20). Všetky jeho štyri deti sú zmiešanej rasy.

Beckera minulý týždeň ostro kritizovali za účasť na demonštrácii proti rasizmu v Londýne. Tvrdí, že dostal veľa negatívnych komentárov na sociálnych sieťach najmä z Nemecka.

„Našiel som tam nenávisť a zlobu. Takže každý, kto má výhrady k čiernej populácii, na mňa osobne útočí. Úprimne, bez takýchto fanúšikov sa dokážem zaobísť. Vzdelávajte sa, informujte sa. Čím viac viete, tým lepšie,“ vyslal odkaz.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

„Už nežijeme na stromoch. Už dávno sme sa vyvinuli z ľudoopov a mali by sme s našimi rovesníkmi zaobchádzať rovnako. Príliš veľa sa stalo, príliš veľa ľudí bolo zabitých iba kvôli farbe pleti,“ zamyslel sa populárny Nemec.

„Je najvyšší čas skoncovať s každodenným rasizmom. Tí, ktorí tomu nerozumejú, nič nepochopili,“ do­dal.

Boris Becker sa stal svetovým fenoménom, keď v 17 rokoch získal prvý zo svojich šiestich grandslamových titulov. Dohromady ovládol tri Wimbledony, dvakrát uspel na Australian Open a raz vo Flushing Meadows.

Vyhral tiež koncoročný Turnaj majstrov, má 13 titulov kategórie Masters a olympijskú zlatú medailu vo štvorhre. Od konca svojej kariéry sa venoval mnohým aktivitám, vrátane koučovania Nováka Djokoviča.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus #Boris Becker