Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cigáni, čínske psy, matky a matere. Obyčajné zveličovanie, bráni sa tréner

O neslávne slávnom príhovore hokejového trénera Martina Stloukala dorastencom Techniky Brno sme už informovali.

13.06.2020 22:02
debata (1)

Nahrávka, ktorá unikla na verejnosť, spustila v Česku lavínu záujmu. Dokonca aj na našom portáli denníka Pravda bola najčítanejšou správou zo všetkých.

Český kouč, ktorý sa počas ôsmich minút na nahrávke dotkol takmer všetkého, dostal v médiách príležitosť na vysvetlenie. Bráni sa tým, že celý jeho prejav bol obyčajným zveličovaním.

„Bolo ho tam veľa,“ vysvetľoval pre iDNES.cz kouč, ktorý pôsobil aj v EBEL, kde viedol Znojmo a Klagenfurt. Trénoval aj na Slovenskú na striedačke Skalice. Naposledy mal vraj ponuku na jeseň z Litvínova, ale tamojší funkcionári sa rozhodli povolať do akcie Vladimíra Kýhosa.

„Keď s chalanmi hovoríte, chcete im nadávkovať, čo je treba. Boli tam humorné veci, ktoré u nich vyvolávali úsmev, čo som aj chcel. To z tej nahrávky nie je vidieť,“ obhajuje svoj príhovor. „Mám desiatky telefonátov, mailov a správ od ľudí z branže alebo aj z futbalu, ktorí so mnou súhlasia,“ zamyslel sa.

Najkontroverznejšia časť jeho príhovoru bola, keď sa rozhovoril o stravovaní. „Nechcem vidieť, že budete žrať nejakých čínskych psov, kebaby od smradľavých a špinavých cigáňov. Alebo pizzu, tak to ani náhodou, chlapci,“ vravel tréner.

A jeho reakcia?

„Predsa si nikto nemôže myslieť, že som rasista. Toto je veľmi veľká nadsázka,“ dodal.

V rozhovore pre portál isport.cz Stloukal uviedol, že ak ho majiteľ klubu bude chcieť po tomto všetkom vyhodiť, tak jednoducho pôjde.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Stloukal