Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina po rokoch predala klub. Nový majiteľ chce budovať moderný tím

Novým majiteľom Mestského hokejového klubu Žilina sa vo štvrtok stala spoločnosť LUPIZA, s.r.o., Žilina. Primátor Žiliny Peter Fiabáne podpísal s predstaviteľmi spoločnosti zmluvu o kúpe akcií MsHK Žilina a mesto odovzdalo novému majiteľovi klubu hromadné akcie na meno.

04.06.2020 13:02
Žilina, hokej Foto: ,
Hokejisti Žiliny.
debata

„Je to mimoriadny okamih. MsHK Žilina prechádza po dlhých rokoch do rúk nového majiteľa. Predchádzal tomu dlhý proces úspechov, ale aj veľkých pádov. Hokejový klub získal titul extraligového majstra. Na druhej strane, aj vďaka nie dobrým rozhodnutiam, sa dostal do situácie, keď ho opustili fanúšikovia, hokejová verejnosť, partneri a sponzori,“ povedal po podpise zmluvy Fiabáne.

MsHK je dnes podľa žilinského primátora klubom v dobrej kondícii. „Má splnené svoje záväzky voči hráčom, zamestnancom. Čo si predsavzal v uplynulej sezóne aj splnil. Napriek tomu, že sme zostúpili do nižšej súťaže, hrali sme sympatický a pekný hokej so Žilinčanmi. Ukázali sme, že šport sa dá robiť aj iným spôsobom. Aj skromnejšie a napriek tomu správne,“ zdôraznil Fiabáne.

Najlepšie zarábajúci hráči v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
224. Jaroslav Halák (Slovensko), kariéra v NHL:...

Noví majitelia podľa Rastislava Chovanca zo spoločnosti LUPIZA ocenili možnosť prebrať klub s 95-ročnou históriou, ale de facto na zelenej lúke. „Klub nemá dlhy, nemá kostlivcov v skrini a môžeme začať s čistým štítom budovať našu víziu. Moderný klub, založený na inováciách, na dátach a verím, že dokážeme divákov pritiahnuť naspäť do hľadiska,“ podotkol.

„Klub by mal byť založený na hráčoch zo Žiliny a okolia. Môžem potvrdiť, že sme začali rokovať s niektorými hráčmi, ktorí minulý rok v klube pôsobili. Takisto počítame s ďalším pôsobením trénera Stanislava Škorvánka a aj trénera brankárov Jozefa Urdáka. Ostatné okolnosti, či už skladania mužstva alebo vízie, by sme radi predstavili o dva týždne na samostatnej tlačovej konferencii,“ doplnil Chovanec.

Predaj 100 percent akcií akciovej spoločnosti MsHK Žilina v nominálnej hodnote 25.000 eur spoločnosti LUPIZA, s.r.o., Žilina za cenu 31.925 eur schválili v polovici mája poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline.

Päťka, ktorej sa dostalo pramálo uznania Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
5. Peter Bondru objavil Washington Capitals na...

Podľa vedúceho odboru právneho, majetkového a verejného obstarávania Mestského úradu (MsÚ) v Žiline Erika Štefáka má Žilina dať spoločnosti LUPIZA podľa zmluvy hokejový štadión za jedno euro, finančnú dotáciu vo výške 75.000 eur ročne a štyri hodiny ľadovej plochy denne.

„Žilina získa, že A-mužstvo hokeja zostane v meste a zároveň dostaneme 31.925 eur za akcie. Spoločnosť LUPIZA sa zároveň zaviaže, že v prípade fungovania v extralige prispeje navrch k dotácii od mesta do rozpočtu 450.000 eur a v prípade pôsobenia v prvej lige prispeje 150.000 eur,“ uviedol Štefák po schválení predaja na pôde MsZ.

debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK Žilina