Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úprimná spoveď Réwaya: Beriem antidepresíva, neviem sa posunúť ďalej

Patril medzi najväčšie talenty svojej generácie. A hoci má len 25 rokov, pokúša sa už o niekoľký reštart kedysi nádejne rozbehnutej kariéry.

26.05.2020 20:54
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway.
debata (3)

Šikovnému útočníkovi Martinovi Réwayovi už v tínedžerskom veku prischla nálepka priameho nasledovníka zlatej generácie. Mal dosiahnuť výšiny Pálffyho, Šatana či Hossu. Avšak, na ceste ku hviezdam sa zastavil.

Stalo sa tak pod vplyvom rôznych okolností vrátane zdravotných problémov. Rodák z Prahy sa v ostatných rokoch snaží opäť naskočiť do „rozbehnutého vlaku“.

uplynulých dňoch spôsobil rozruch na sociálnych sieťach. Fanúšikov sa pýtal, či má pokračovať v kariére. Neskrýva, že občas ho prepadnú myšlienky na odchod.

"Nie je to chvíľková záležitosť. Žiadne také, že som sa zobudil, povedal si končím a hotovo. Trápim sa od problémov so srdcom. Doktori mi už vtedy povedali, že vrcholový hokej hrať možno nikdy nebudem. Možno nejakú partičku. Dokázal som sa vrátiť na profesionálnu úroveň, ale moje výkony nie sú ako predtým.

Neviem sa posunúť ďalej. Roky som bol zvyknutý bodovať v každom zápase. Dával som góly, zbieral body, rozhodoval zápasy. Všade, kde som sa objavil, som patril k lídrom mužstva. Zrazu to tak nie je. Je to náročné na psychiku, s ktorou bojujem dlhodobo. Viac ako rok chodím na terapie, snažím sa riešiť svoj problém odborne," vraví v rozhovore pre hokejportal.net .

Desať najťažších hokejistov v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
9. Ross Johnston (NY Islanders) - 106,60 kg

Nemá čo skrývať

V jednom z predchádzajúcich rozhovorov sa zdôveril aj s témou svojho detstva: "V podstate od dvanástich rokov som vyrastal bez dohľadu rodičov. Zvykol som si na to.

Bol som s nimi v kontakte, ale asi ma ovplyvnilo, že som nemal nad sebou autoritu, keď som v pätnástich vyvádzal. Minulosť nezmením, vyrovnal som sa s ňou."

Teraz bez okolkov dodáva, že k vnútornej pohode mu pomáhajú aj lieky.

„Nejdem sa sťažovať na svoje rodinné zázemie. Každý má nejaké problémy. Terapie som navštevoval najmä preto, že som chcel počuť názor erudovaného človeka. Snažím sa tam chodiť čo najčastejšie, beriem aj lieky, aby som bol v pohode. Aké lieky? Nemám čo skrývať. Antidepresíva,“ pokračuje.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

nie kazdy den je nedela

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Reway (@martinreway10),

Čaká na zaujímavú ponuku

Počas predčasne ukončenej sezóny pôsobil v Kladne a Poprade. Priznáva, že v súčasnosti má problém nájsť motiváciu na pokračovanie kariéry.

"Hokeju sa venujem od troch rokov, chcem pri ňom zostať, ale nájsť motiváciu v mojom stave je náročné. Keď sa pozriem okolo seba a vidím spoluhráčov, nad ktorými som v minulosti vyčnieval, kde sú dnes oni a kde ja…

Je to ťažké. Nech si niekto hovorí, že som mal zlú životosprávu. Kým neprišli problémy so srdcom, všade, kam som prišiel, som bodoval. Životospráva ma nebrzdila. Dnes viem, že si ju treba strážiť a dodržiavať ju. Keby tak môžem vrátiť čas…

Stále však na sebe makám a starám sa o seba. Aj keby skončím s hokejom, chcem byť aktívny. Nebudem len sedieť doma a piť pivo. Tým, že zvažujem aj možnosť konca kariéry nechcem robiť tlak na kluby, aby ma niekto oslovil a dal mi ešte šancu, to v žiadnom prípade. Ak mám ešte hrať, musí prísť aj zaujímavá ponuka," reaguje.

V Poprade by rád pokračoval, ale zatiaľ nedostal ponuku. Prezradil, že sa o neho zaujímajú kluby zo Slovenska, Čiech či bývalej EBEL ligy. Počas najbližších mesiacov sa rozhodne ako ďalej

„Nikto nevie, čo sa bude najbližšie mesiace diať. Kedy sa začne nová sezóna? Nepríde druhá vlna korony? Čo ak sa začne hrať o tri mesiace neskôr ako je zvykom? Ťažko sa plánuje čo i len letná príprava. Je to náročné, nielen pre mňa, ale všetkých chalanov. Uvidíme…" dodáva pre hokejportal.net .

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Martin Reway #HK Poprad #HC Rytíři Kladno