Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Môj najtvrdší hit? Ten na Jágra, zabil som ho, spomína Ovečkin

V hokejovom svete sa predovšetkým z dôvodu pandémie aktuálne nič moc nedeje a tak novinári hľadajú inšpiráciu k článkom v histórii.

26.05.2020 07:59
Ovečkin Jágr Foto: ,
Ikonický moment ZOH 2010: Alexander Ovečkin zráža na ľad Jaromíra Jágra.
debata (2)

Ruský denník Sport Express vyrukoval so seriálom „Najslávnejšie momenty a zápasy nášho hokeja“, v ktorom sa venuje ikonickým zápasom zbornej.

Veľký ohlas u fanúšikov vyvolal diel, ktorý sa venoval legendárnemu hitu Alexandra Ovečkina na Jaromíra Jágra počas zimnej olympiády vo Vancouveri 2010.

Čo sa vlastne stalo?

Rusi vedú nad Českom v priebehu poslednej tretiny 2:1. Jágr, na ktorého si obrana súpera dávala veľký pozor a za prvé dve tretiny ho takmer k ničomu nepustila, sa snaží o vyrovnanie.

VIDEO: Hit Alexandra Ovečkina proti Jaromírovi Jágrovi

V strednom pásme robí svoje legendárne kľučky a rozbieha útočnú akciu. Neskoro si však všimne Ovečkina, ktorý ho posiela na ľad nekompromisným hi­tom.

Česi strácajú puk, preberá ho Alexander Siomin, prihráva Jevgenijovi Malkinovi a ten posiela Rusov do kľúčového vedenia 3:1. Zborná napokon vyhrala 4:2.

„Pamätám si, že to bol veľmi vyrovnaný zápas. Jágr urobil kľučku a poslal Siomina na ľad. Vedel som, že ma bude chcieť obísť. Bol som na to pripravený. Naznačil pohyb doľava, potom doprava. Počkal som si na neho a zrazil ho. Bol to zrejme najlepší hit môjho života,“ spomínal Ovečkin.

V rozhovore s Grahamom Bensingerom v roku 2015 dodal: „Jágr na olympiáde? Zabil som ho. Je to otázka momentu. Ak mám možnosť niekoho trafiť, tak to urobím. Je mi jedno, kto proti mne stojí.“

Najlepší hokejisti z každého tímu NHL v histórii Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks - Teemu Selänne.

Hollywoodsky zápas, hollywoodsky moment

Jágra viac ako bodyček a zlomené plexisklo na helme mrzela strata puku, ktorá viedla k ruskému gólu.

„Chlapci, skôr ako sa ma opýtate: viem, že som urobil chybu. To, že ma Ovečkin zrazil na ľad, mi nevadí. Mrzí ma, že sme potom inkasovali. Nedbám na to, ako sa cítim. Bolesť pominie, ale chyba ma bude kváriť ešte dlho,“ vravel novinárov Jágr.

Spoluhráči Ovečkina sa zhodli, že zraz dvoch superhviezd bol zlomový moment zápasu.

„Hollywoodsky zápas, hollywoodsky moment,“ spomínal Malkin. "Jednoznačne nám to pomohlo k výhre.

Podobný názor mal aj obranca Sergej Gončar. „Bol to tvrdý, ale čistý hit. Hneď po ňom sme skórovali. Nebolo to o tom, kto strelí gól. Trebalo robiť dôležité veci. A presne to Alex urobil,“ spomínal Gončar.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Alexander Ovečkin #Jaromír Jágr #ZOH 2010