Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Golonka sa postavil na obranu Slovákov. A podal si Jágra

Jozef Golonka neraz používa kontroverzný slovník. Alebo inak: často pláva proti prúdu. Aj tentoraz sa zachoval tak, ako by ste zrejme nečakali. Na pokus o vtip z dielne Jaromíra Jágra zareagoval podráždene.

20.05.2020 21:50
Jágr, Golonka Foto:
Jozef Golonka a Jaromír Jágr.
debata (12)

Čo sa to vlastne stalo?

Štyridsaťosemročný rodák z Kladna v deň, keď sa mal hrať na MS vo Švajčiarsku zápas Slovensko – Česko, si na svojom facebookovom profile rýpol do Slovákov.

„Za normálnych okolností by sme hrali proti Slovákom a určite by sme im naložili,“ napísal Jágr a pridal aj usmiateho smajlíka. „Zrejme by to však bolo tesné, už nemám dvadsať rokov. Žiaľ, kvôli koronavírusu sa všetko muselo zrušiť, zdravie je prednejšie. Škoda pre hráčov, trénerov aj fanúšikov, bola by to veľká bitka,“ doplnil.

Zábava na adresu Slovákov mala však charitatívny podtón. Bola zároveň výzvou priaznivcom oboch táborov, aby pomohli tým, ktorí o potrebujú.

Tento žart však neuniesla slovenská legenda, 82-ročný Jozef Golonka. Pre Plusku ostro skritizoval historicky azda najlepšieho Európana v NHL.

„Jágr bol pán hokejista, ale toto by si nemal dovoliť. Športová história pozná viacerých veľkých hráčov, no nezažil som, aby sa v takomto duchu niekedy vyjadrili Beckenbauer, Jordan alebo Messi. Ak nemá rešpekt voči akémukoľvek súperovi, mal by si radšej zahryznúť do jazyka,“ odkázal Golonka za rieku Moravu.

Najlepší Európania v histórii NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Jevgenij Malkin
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Jozef Golonka