Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia hokejová bašta v problémoch. Sme na hrane, tvrdí Pálffy

Po jedenástich rokoch od najväčšieho úspechu - titulu vicemajstra slovenskej hokejovej extraligy - majú Záhoráci problémy. Pandémia koronavírusu totiž ochromila fungovanie hokeja v Skalici.

06.05.2020 20:22
SR Hokej extraliga 48 Trenčín Skalica Foto: ,
Žigmund Pálffy v drese Skalice
debata

Tamojší klub je závislý najmä od dvoch vecí. Výchovy talentovanej mládeže – najlepšími príkladmi dobrej roboty sú Žigmund Pálffy, Patrik Rybár či Marián Studenič – a pomoci mesta.

To odsúhlasilo mladíkom s hokejkami dotáciu viac ako 130-tisíc eur. Postupne uhradilo splátky za prvé tri mesiace roka 2020. Po prvých opatreniach však v rámci šetrenia prísun peňazí zastavilo na neurčito.

"Sme v napätí. Už vlani sme mali problém a aj teraz sme na hrane. Nevieme, čo bude.

Je potrebné, aby sme na mestskom zastupiteľstve bojovali o peniaze pre mládežnícky hokej v Skalici," povedal pre RTVS Žigmund Pálffy.

Bývalý hokejista Miroslav Lipovský počas... Foto: SITA, Martin Medňanský
Miroslav Lipovský Bývalý hokejista Miroslav Lipovský počas zloženia poslaneckého sľubu v rámci ustanovujúceho zasadnutia Mestského zastupiteľstva mesta Skalica.

Majster sveta z roku 2002 je spoločne s vicemajstrom sveta z Petrohradu 2000 Miroslavom Lipovským poslancom mestského zastupiteľstva v Skalici.

Obaja očakávajú, že sa situácia čoskoro zlepší a peniaze na účet mestského mládežníckeho klubu dorazia.

"Verím, že sa rozhodne v náš prospech a vedenie mesta peniaze pustí.

Neviem si predstaviť, že by sa tak nestalo, nakoľko by na to doplatili mnohí rodičia aj ich deti," doplnil riaditeľ klubu Lipovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Žigmund Pálffy #HK Skalica #Miroslav Lipovský