Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomoc počas koronakrízy. SZĽH zabezpečil pre kluby vyše 13 000 hokejok

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) získal nad rámec schváleného finančného rozpočtu ešte koncom roka 2019 približne 2,4 mil. eur bez DPH z verejných zdrojov, určených pre nákup viac ako 13 000 hokejok.

04.05.2020 12:41
Hokejky, ilustračná Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Tie sú pripravené pre mládežnícke kategórie kadetov, dorastu a juniorov všetkých slovenských klubov zadarmo.

Z dôvodu efektivity vynaloženia finančných prostriedkov a úspory približne 200 000 eur sa podarilo zväzu vo verejnom obstarávaní zabezpečiť navyše ďalších 600 kusov hokejových setov pre najmenších hokejistov a desiatky kusov tréningových pomôcok pre všetky kluby.

K dispozícii koncom leta

Od začiatku mája začal SZĽH s postupnou distribúciou týchto tréningových pomôcok do klubov. Hokejky značiek Bauer a CCM budú hokejistom k dispozícii koncom leta. Pôjde tak o ďalšiu pomoc SZĽH v náročnej situácii počas koronakrízy, ktorá by mohla aspoň čiastočne uľahčiť štart novej sezóny.

"Sme radi, že sa nám podarilo s pomocou ministerstva financií zabezpečiť mladým hokejistom to najesenciálnejšie a zároveň ekonomicky najnáročnejšie, čo k hokeju patrí – kvalitné kompozitové hokejky”, povedal generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček na webe hockeyslovaki­a.sk.

Podobné projekty aj v budúcnosti

“Verím, že budeme v podobných projektoch aj v budúcnosti úspešní a bude sa nám aj naďalej dariť odľahčiť kluby od tejto nevyhnutnej materiálovej výbavy, tak ako sa nám to darí za posledné tri roky”, uzavrel Valíček.

Pre maximálnu variabilitu portfólia produktov bolo verejné obstarávanie nastavené na možnosť obstarania troch rôznych dodávateľov. Do súťaže sa prihlásili štyri spoločnosti, zastupujúce značky Bauer, Fisher, CCM a Warrior. Úspešní boli Bauer a CCM.

Aktuálne pripravuje SZĽH logistický plán distribúcie hokejok do všetkých slovenských klubov.

debata chyba
Viac na túto tému: #SZĽH #koronavírus