Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výzva na severe Európy pre Jánošíka. Hudáček je bez klubu

Slovenský hokejista Adam Jánošík prestúpil z Plzne do najvyššej švédskej súťaže.

01.05.2020 20:15
Adam Jánošík Foto: ,
Adam Jánošík.
debata

Dvadsaťsedemročný obranca sa dohodol na spolupráci s IK Oskarshamn, posledným tímom uplynulej sezóny SHL. Potvrdil to vo večernom športovom spravodajstve RTVS.

Oskarshamn obsadil pre koronakrízu v nedohranej sezóne síce posledné miesto, ale nezostúpil.

„Snažia sa zložiť káder tak, aby sa darilo naplniť vyššie ambície. Pre mňa je to výzva,“ povedal pre RTVS slovenský reprezentant. Jánošík prišiel do Plzne v druhej polovici januára z Litvínova, za HC Škoda odohral v závere základnej časti 15 zápasov s bilanciou dva góly a tri asistencie.

V minulosti na klubovej úrovni obliekal aj dresy Gatineau Olympiques v juniorskej QMJHL, HC Košice, Chomutova či Slovana Bratislava v KHL.

Liberec prepustil takmer polovicu tímu

Slovenskí hokejisti Oldrich Kotvan a Libor Hudáček definitívne ukončili pôsobenie v tíme českého extraligistu Bílí Tygři Liberec.

Okrem nich sa klub zo severu Čiech rozlúčil so sedmičkou ďalších hráčov, sú medzi nimi brankári Dominik Hrachovina, Justin Peters a Marek Schwarz, obranca Roman Graborenko a útočníci Lukáš Krenželok, Jan Ordoš a Rostislav Marosz.

„Všetkým hráčom ďakujeme za to, že s hrdosťou nosili liberecký dres a prajeme im veľa šťastia v nasledujúcich krokoch ich kariéry,“ uviedol klub na oficiálnom webe.

Pre Hudáčka sa uplynulá, i keď predčasne ukončená sezóna, niesla v znamení rekordov. V 50 dueloch v drese Liberca nazbieral 60 bodov (31+29) a stal sa tretím najproduktívnejším hráčom českej ligy.

S 31 gólmi prekonal rekord krajana Martina Barteka v počte zásahov spomedzi cudzincov v českej lige a stal sa najlepším strelcom histórie „bielych tigrov“ v základnej časti. S Libercom navyše získal Prezidentský pohár pre víťaza základnej časti.

Záujem o Hudáčkove služby prednedávnom prejavil Třinec, hráč po úspešnej sezóne rozmýšľa aj nad pôsobením v KHL alebo vo Švajčiarsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Adam Jánošík