Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobré správy. Rekordný strelec sovietskej mašiny už nie je v umelom spánku

Legendárny hokejový útočník Alexander Maľcev už nie je v umelom spánku, v ktorom sa nachádzal po plánovanej operácii v Nemecku.

24.04.2020 08:30 , aktualizované: 27.04.2020 06:57
debata (1)

Novinky o zdravotnom stave deväťnásobného majstra sveta a dvojnásobného olympijského víťaza priniesol jeho nevlastný syn Alexej Pervov.

„Hovorili sme s ním, jeho stav sa zlepšuje. Zatiaľ však nie je známe, kedy ho budú môcť previezť do Ruska. Chce to čas,“ uviedol Pervov, cituje ho agentúra TASS aj ďalšie ruské zdroje.

Jedna z ústredných postáv histórie sovietskeho a ruského hokeja sa minulý pondelok dožila 71 rokov. Vtedy bol Maľcev ešte v umelom spánku, o čom informoval jeho bývalý reprezentačný spolupútnik Vladimir Krikunov.

„Lekári sú optimistickí a tvrdia, že všetko bude v poriadku. Všetci dúfame v úspešné ukončenie liečby,“ povedal Krikunov, súčasný tréner Dynama Moskva v KHL.

Maľcev v drese Sovietskeho zväzu odohral počas15 sezón 319 zápasov a z majstrovstiev sveta má v zbierke 12 medailí (9–2–1). Trikrát sa stal najproduktívnejším hráčom na MS.

V sovietskom drese strelil rekordných 212 gólov, čo je národný rekord. Na klubovej úrovni pôsobil v Dyname Moskva a v roku 1999 ho slávnostne uviedli do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). V súčasnosti je aj viceprezident Dynama Moskva.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Maľcev