Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hral na Lukašenkovom turnaji. Dlhoročný reprezentant Bieloruska sa nakazil

Koronavírusom sa nakazil aj bývalý bieloruský hokejový reprezentant Dmitrij Meleško. Pozitívne ho testovali necelé dva týždne po tom, ako sa zúčastnil na jednom z turnajov, ktoré usporiadal prezident krajiny Alexander Lukašenko. Ich hlavným motívom je ukázať ľuďom, že sa nemusia obávať nákazy...

22.04.2020 15:40
Dmitrij Meleško Foto: ,
Dmitrij Meleško pred bránkou Jána Laca v máji 2012.
debata

Bývalý hráč Ufy, Spartaka Moskva, Novosibirsku či Dynama Minsk patrí medzi najznámejších bieloruských hokejistov, zúčastnil sa na deviatich majstrovstvách sveta, nechýbal ani na olympiáde vo Vancouvri 2010.

Podľa zahraničných médií ho hospitalizovali s podozrením na zápal pľúc, v nemocnici ho mal pozitívny test na ochorenie COVID-19. Informáciu potvrdila aj tlačová hovorkyňa bieloruského prezidenta Natalia Eismontová. „Vôbec netuším, kde som sa nakazil. Cítim sa normálne, stabilne. Beriem to v pohode,“ vyhlásil Meleško pre tribuna.com, jeho slová cituje aj sport.cz.

Na turnaji sa vraj s Lukašenkom veľmi nestretával. Hlava štátu sa podľa hovorkyne testovať nedala, pretože to „nie je potrebné“.

Lukašenko viackrát odsúdil „psychózu z pandémie, ktorá môže byť ničivejšia ako nákaza“.

Recept? Traktor a vodka

„Traktor vylieči každého. Polia vyliečia všetkých. Je dôležité umývať si ruky a jesť v správnom čase. Zvyčajne nepijem alkohol, no vodka neslúži len na umývanie rúk. Pite deci denne, to by malo stačiť na zabitie vírusu. Používajte saunu. Číňania tvrdia, že vírus umiera pri 60 stupňoch Celzia,“ vyhlásil pred mesiacom.

O týždeň na jednom z turnajov (s účasťou fanúšikov) vtipkoval, že žiadny vírus nevidí a ten by aj tak na ľade neprežil.

Koronavírus sa dostal aj do seniorského tímu Neman Grodno z tamojšej hokejovej súťaže, ktorú ako jedinú v Európe dohrali. Nakazilo sa šesť hráčov A-mužstva, v rezervnom tíme a juniorke pribudlo 17 prípadov.

V Bielorusku neprerušili ani súťažný futbal. Sezóna pokračuje aj v Tadžikistane, Taiwane, Nikarague a Turkménsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexandr Lukašenko #koronavírus #Dmitrij Meleško