Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejová revolúcia. Popredný mužský tím bude mať generálnu manažérku

Donedávna bola Florence Schellingová iba známa švajčiarska hokejistka a účastníčka štyroch zimných olympijských hier. Odteraz bude bronzová medailistka zo Soči 2014 prvá žena, ktorá zasadne do kresla generálneho manažéra v poprednom mužskom tíme.

09.04.2020 08:31
Florence Schellingová Foto: ,
Florence Schellingová (vpravo) v drese Švajčiarska na ZOH 2014 v Soči.
debata

Stane sa tak po veľkonočných sviatkoch a 31-ročná sympatická brankárka bude mať na starosti všetko podstatné spojené s hokejom v tíme švajčiarskeho majstra SC Bern.

„Chceli sme niekoho mladého, inteligentného a s potrebnou víziou rozvoja klubu. Nezáležalo na tom, či to bude muž alebo žena. Dôležitejšie pre nás bolo, či rozumie hokeju,“ uviedol dlhoročný šéf SC Bern Marc Lüthi na sociálnej sieti.

Schellingová je známa svojimi otvorenými názormi na hokej a nemá rada časté porovnávanie mužov a žien na ľade. Považuje to za marginálne témy.

„Zatiaľ čo pre mužov je kontrola tela kľúčová počas hry, pre ženy je to korčuľovanie a správne stanovená taktika. V konečnom dôsledku je to však ten istý hokej. Netreba ho rozlišovať na mužský a ženský,“ uviedla nadšená propagátorka hokeja v interview pre olympic.org počas zimných olympijských hier mládeže 2020 v Lausanne.

SC Bern je so 16 titulmi historicky najúspešnejší tím švajčiarskej klubovej histórie. Po zisku titulu v sezóne 2018/2019 sa v tej aktuálne nedokončenej mužstvu nedarilo podľa predstáv. Bern bol na konci základnej časti až deviaty v 12-člennej NLA.

Mužstvo hráva svoje zápasy vo vyše 17-tisícovej PostFinance Arene a v 21. storočí má pravidelne najvyššiu priemernú návštevnosť spomedzi všetkých tímov v najväčších európskych hokejových súťažiach.

debata chyba
Viac na túto tému: #SC Bern #Florence Schellingová