Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neľahký krok v Chomutove. Prepustili takmer celý tím vrátane Slovákov

Český prvoligový klub HC Piráti Chomutov ukončil spoluprácu so všetkými hráčmi staršími než 22 rokov, vrátane slovenských hokejových útočníkov Martina Šagáta a Lukáša Klímu.

24.03.2020 18:56
Chomutov, hokej Foto: ,
Hráči Chomutova na archívnej snímke.
debata

Dôvodom sú významné finančné straty klubu spôsobené predčasným ukončením sezóny 2019/2020. Klub o tom informoval na oficiálnej webovej stránke.

"Z tohto kroku nemáme radosť, ale pre budúcnosť hokeja v Chomutove ide o jediné možné riešenie. Zrušenie play off nám výrazne narušilo plánované príjmy. Pokiaľ by sme na to nereagovali, malo by to pre náš klub existenčné dôsledky. Nemáme radosť z toho, že musíme v záujme budúcnosti klubu využiť klauzulu zmluvy o vyššej moci, ale iná cesta pre nás nie je.

Športový manažér klubu má za úlohu rokovať s hráčmi o nových zmluvách, ktoré však budú plynúť až od mája, pokiaľ vláda ukončí núdzový stav. Nechceme, aby sa mladí hráči, ktorých zmluvy sú výrazne nižšie než u skúsenejších, dostali do problémov, preto sme ich zmluvy nevypovedali. U ostatných ide o jeden mesiac a menšiu časť marca," uviedol klub vo svojom oficiálnom stanovisku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Piráti Chomutov