Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krivošík mení klub. Rozšíri slovenskú partiu

Slovenský hokejový reprezentant Filip Krivošík mení dres. Dvadsaťročný krídelník naďalej zostáva vo fínskej najvyššej súťaži, ale namiesto tímu HPK Hämeenlinna bude pôsobiť v klube SaiPa Lappeenranta. V ňom sa stretne s dvojicou svojich krajanov, keďže zmluvu do konca sezóny 2020/21 majú podpísanú aj obranca Mário Grman a útočník Tomáš Záborský.

23.03.2020 17:20
Filip Krivošík Foto: ,
Filip Krivošík (vpravo) počas tréningu slovenskej reprezentácie pod vedením Craiga Ramsayho.
debata

Krivošík je jedným z piatich hráčov, ktorých SaiPa angažovala v čase, keď bola z dôvodu šíriaceho sa koronavírusu predčasne ukončená fínska Liiga. Odchovanec ružinovského hokeja hral v prvom tíme Hämeenlinny v posledných troch sezónach.

Celkovo odohral 95 zápasov, v ktorých nazbieral 28 bodov za 14 gólov a rovnaký počet asistencií. Jednoznačne najvydarenejšiu mal ostatnú prerušenú sezónu, keď bol s bilanciou 11+12 siedmym najproduktívnejším hráčom tímu.

„Filip sa počas rokov strávených vo Fínsku herne posunul a mohol by prevziať veľkú úlohu v Liige. Je to stále mladý hráč, ale už teraz je fyzicky silný, dobre kryje puk a má vynikajúcu úroveň zručností. Obe strany majú v budúcej sezóne vysoké očakávania a Filip má všetky predpoklady na to, aby bol jedným z rozdielových hráčov,“ povedal pre klubový web Antti Tuomenoksa, športový riaditeľ SaiPy.

Filip Krivošík si svojimi výkonmi v minulom roku vyslúžil reprezentačnú pozvánku a dôveru trénerov rozhodne nesklamal. Na Nemeckom pohári skóroval postupne proti Švajčiarom, ruskému olympijskému tímu aj domácim reprezentantom. Okrem toho reprezentoval Slovensko na dvoch šampionátoch do 18 rokov a tiež v dvoch prípadoch bol členom výberu do 20 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liiga #Filip Krivošík #SaiPa #HPK Hämeenlinna