Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako bitka gladiátorov, v ktorej jeden musí zomrieť. Bude Jágr pokračovať?

Hokejisti Kladna sa v závere základnej časti českej extraligy po jedenástich prehrách za sebou vzchopili a uspeli trikrát za sebou.

07.03.2020 08:30
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr na tréningu Kladna.
debata

V piatkovom priamom stretnutí o záchranu proti Litvínovu však padli a po roku opúšťajú elitu. Hrajúci majiteľ klubu Jaromír Jágr neskrýval sklamanie, no tvrdil, že prehra 2:6 o kladnianskom osude nerozhodla.

„Nečakal som, že v 48 rokoch budem hrať zápas o všetko. Samozrejme, moja zodpovednosť voči klubu, fanúšikom, sponzorom je obrovská. A k tomu ešte musím hrať. Nie je to jednoduché, tlak sa potom násobí. Ale keby to tak bolo, robí to každý,“ cituje Jágra ČTK.

Podľa neho bol piatkový duel psychicky aj fyzicky náročnejší ako play off. „Prirovnal by som to k bitke gladiátorov, keď jeden musí minimálne na rok umrieť. Keď hráte vyraďovaciu časť a prehráte zápas číslo sedem, pochopiteľne to mrzí, ale ďalší rok máte ďalšiu šancu. Tu šanca nie je,“ hovoril k zostupu.

Druhý najproduktívnejší hráč NHL sa zatiaľ nevedel vyjadriť k otázke, či bude pokračovať v kariére.

„Hokej milujem, viem, že je to z roka na rok náročnejšie. Bol som zvyknutý na to, že tieto kľúčové zápasy som dokázal odohrať oveľa lepšie než tentoraz. Pomohol som vyhrať. V tejto situácii už nie som, takže moja chuť do hokeja je menšia ako napríklad pred desiatimi rokmi. To je samozrejmé. Ale všetko záleží na tom, či nájdem zmysel ďalej pokračovať. Musím nájsť zmysel hrať v českej lige,“ dodal Jágr.

Z pozície majiteľa bude riešiť situáciu po páde do druhej najvyššej súťaže: „Musíme si sadnúť, vymyslieť ďalšiu stratégiu. Postúpiť zdola je náročné, nám to vzalo päť rokov. Nie je to jednoduché a ani sa udržať v extralige. Nič iné nám nezostáva. Musíme sa zamyslieť a ísť naspäť do práce.“

V Kladne pôsobí aj slovenský brankár Denis Godla, ktorý však pre zranenie proti Litvínovu nenastúpil. V rozhodujúcom zápase hral v útoku jeho krajan Marek Hovorka, ktorý nahradil Tomáša Redlicha.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno