Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fíni riešia brutálny zákrok. Český obranca možno ukončil kariéru nádeji Detroitu

Patrí medzi budúce nádeje Detroitu Red Wings. Po víkende však hrozí, že jeho hokejová kariéra sa skončí už na jej začiatku.

03.03.2020 08:00 , aktualizované: 08:48
debata (3)

Devätnásťročný Otto Kivenmäki sa totiž v domácej Liige vážne zranil po tom, ako doňho nešetrne vpálil český obranca David Němeček.

Náraz bol taký silný, že fínskemu mladíkovi z Ässät Pori odletela prilba z hlavy a neochránila ho pri tvrdom páde na ľad. Skončil v kaluži krvi a minimálne táto sezóna sa preňho skončila. Němeček putoval ihneď pod sprchy a na hracej ploche vznikla roztržka.

O zdravotnom stave Kivenmäkiho informovala na Twitteri jeho mama, ktorá poďakovala za povzbudivé slová.

„V rámci okolností sa má pomerne dobre, je v nemocnici na pozorovaní a dokonca sa už aj smeje. Na situáciu si nepamätá, na hlave má veľkú reznú ranu. Táto sezóna (v najhoršom prípade jeho hokejová kariéra) sa preňho skončila,“ odznelo v jej stanovisku. O ďalšom osude mladíka sa rozhodne v ďalších týždňoch.

VIDEO nie je vhodné pre citlivé povahy:

Němečka situácia veľmi mrzela. „Neustále si ju prehrávam v hlave. V hokeji sa veci dejú a menia rýchlo, ale keď sa niečo podobné stane, cítite sa vinnými. V žiadnom prípade som Ottovi nechcel ublížiť. Všetky tímy vedia, že to nie je môj štýl,“ citujú ho fínske médiá. Hráč tímu Lukko Rauma, ktorý v zápase triumfoval 7:1, sa Kivenmäkimu ospravedlnil krátko po stretnutí.

„Verím, že moje ospravedlnenie prijme. Povedal, že si zo situácie veľa nepamätá. Dôležité je, že vie, že som ho nechcel zraniť,“ dodal. O treste pre rodáka z Plzne disciplinárka zatiaľ nerozhodla.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Otto Kivenmäki #David Němeček