Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Poškodili rozhodcovia Rusov? Vysvetlenie, prečo rozhodli správne

Infarktový záver, vyústenie finále MS ako v najlepšej športovej dráme. Ruskí hokejisti do 20 rokov v závere búšili v snahe vyrovnať proti Kanade. Na samom konci avizoval slovenský rozhodca Šimon Synek exkluzívnu výhodu.

06.01.2020 00:30
ruskí hokejisti, Foto: ,
Smútok ruských hokejistov po finálovej prehre.
debata (132)

Kanada sa dve minúty pred koncom bránila náporu v početnom oslabení. Rusi odvolali brankára, na ľade mali šiestich korčuliarov, kým Kanada len štyroch kvôli vylúčeniu. A malo prísť ďalšie.

Zámorský zadák vyhodil puk z vlastného obranného pásma. Putoval nad plexisklo. Synek ihneď zdvihol dva prsty signalizujúce vylúčenie a hru 6 proti 3. Avšak, arbitri po porade znegovali ohlásený trest, čo vyvolalo intenzívnu debatu, či poškodili Rusov.

Odpoveď je nie. Puk sa totiž do hľadiska odrazil od kamery umiestnenej nad trestnými lavicami. Hovorí o tom pravidlo 135, článok V.

To definuje výnimku v udelení trestu, keď puk vystrelený z obranného pásma na ceste mimo hraciu plochu zasiahne svetelnú tabuľu či iný predmet umiestnený nad ľadovou plochou, čím zapríčiní prerušenie hry.

Rozhodcovia sa teda napriek tomu, že puk skončil na tribúne, rozhodli správne. Rusi nepriazeň osudu nezvládli a po zbytočných vylúčeniach sami dohrávali v početnej nevýhode.

Kanada po víťazstve 4:3 získala 18. titul v tejto vekovej kategórii.

© Autorské práva vyhradené

132 debata chyba
Viac na túto tému: #MS hokejistov do 20 rokov #ruskí hokejisti do 20 rokov #kanadskí hokejisti do 20 rokov #Šimon Synek