Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán neuniesol poníženie Kanady. Naštval Rusov

Stav 0:6 po dvoch tretinách vyplynul do najhoršej prehry kanadskej "dvadsiatky" za takmer polstoročie. A hoci už "javorový list" proti Rusom v záverečnej tretine neinkasoval, koktail hnevu a sklamania bol po zápase prihorký.

28.12.2019 23:28 , aktualizované: 29.12.2019 11:17
debata (163)

Najviac sa frustrácia prejavila na kapitánovi zámorského výberu Barretovi Haytonovi. Počas ruskej hymny pre víťaza si odmietol na znak úcty zložiť prilbu. Ruský kapitán vyštartoval od modrej čiary a reklamoval nešportové gesto u rozhodcov. Tí ho poslali na miesto.

Ruskí hokejisti zvládli sklamanie z reakcie päťky minuloročného draftu s gráciou. Kapitán Grigorij Denisenko bez slovného či fyzického útoku pripomenul Kanaďanovi zásady slušného správania a nedostatok rešpektu potrestal odmietnutím podať súperovi ruku. To isté spravili korčuliari za ním.

Hayton sa neskôr za svoje správanie ospravedlnil. "Je mi ľúto, že som si nechal na hlave prilbu počas ruskej hymny. Ospravedlňujem sa za to ruskému tímu i jeho fanúšikom. Ako kapitán som sa snažil spracovať v hlave tento zápas a rozmýšľal som, ako sa po ňom musíme pozbierať.

Úplne som sa v tej chvíli stratil," uviedol Hayton v stanovisku, z ktorého citoval portál arizonasports.com.

Rusi sa rehabilitovali za senzačnú prehru v úvode šampionátu s Českom (3:4). Kanada nepotvrdila triumf v zámorskom derby s USA (6:4). V B-skupine mládežníckeho šampionátu majú po dvoch zápasoch všetky tímy na konte po tri body. Rusov čaká v nedeľu USA, Kanadu o deň neskôr Nemecko.

© Autorské práva vyhradené

163 debata chyba
Viac na túto tému: #MS hokejistov do 20 rokov #ruskí hokejisti do 20 rokov #kanadskí hokejisti do 20 rokov #Barret Hayton