Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

SZĽH schválil historický rozpočet. Šatan: Nech mladí zostávajú doma

Delegáti kongresu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) schválili rozpočet organizácie na rok 2020 vo výške 28 miliónov eur. Ako informuje zväz prostredníctvom tlačovej správy, ide o jeden z najvyšších rozpočtov v histórii SZĽH.

06.12.2019 10:51
Miroslav Šatan Foto: ,
Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan.
debata

Prezident organizácie Miroslav Šatan informoval o svojich cestách po kluboch na celom Slovensku. "Kluby majú v rukách budúcnosť nášho hokeja. Od ich rozhodnutí, angažovanosti, investícií či práci s mládežou závisí, aká bude,“ poznamenal.

Miroslav Šatan (vľavo) počas štvrtkovej... Foto: TASR, Ján Krošlák 
Miroslav Šatan Miroslav Šatan (vľavo) počas štvrtkovej tlačovej konferencie.

Po jeho príspevku sa delegáti kongresu venovali rozpočtu. "V celkovej výške rozpočtu je zohľadnená aj organizácia medzinárodných podujatí na našom území.

Vrátane majstrovstiev sveta hráčok do 18 rokov, ktoré sa konajú na prelome rokov, turnaja A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov v Spišskej Novej Vsi v apríli 2020 aj kvalifikačného turnaja o účasť na zimných olympijských hrách v závere augusta 2020," referuje SZĽH.

Príjmovú časť finančného plánu na rok 2020 pre SZĽH navýšili dividendy z májových majstrovstiev sveta v Bratislave a Košiciach. "Po zaplatení dane nám z majstrovstiev sveta zostane určitý zisk, ktorý sa zaslúžil o výrazné navýšenie celkového rozpočtu.

Ďalším významným príjmom je vládna dotácia na rozvoj infraštruktúry a výstavbu dvadsiatich prenosných ľadových plôch. Práve tieto dve položky zodvihli rozpočet do výšok, v ktorých sa v minulosti nevyskytoval," informoval Šatan.

Zisk z domácich MS 2019 prerozdelí špeciálna pracovná skupina, ktorá spracuje návrhy klubov. "V súvislosti s prerozdelením dividend prišla časť klubov z východného Slovenska s návrhom opätovného prijatia mandátnych trénerov, ktorí by pomohli zlepšiť úroveň tréningového procesu v danej oblasti.

Ďalšou myšlienkou je podpora dorasteneckej a juniorskej súťaže, aby mladí hráči neodchádzali do zahraničia, ale ponúkli sme im také podmienky, aby zotrvali u nás," hovoril generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

Jednou zo zmien je aj to, že právomoc upravovať legislatívne znenie poriadkov a smerníc SZĽH budú mať okrem kongresu už aj členovia zväzovej exekutívy. "Výkonný výbor dostal veľkú dôveru a zároveň zodpovednosť, aby nastavoval okrem iných procesov aj systém zväzových súťaží.

Verím, že vďaka tomuto kroku budeme pružnejšie reagovať na potreby a trendy súčasného moderného hokeja," dodal Valíček.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #SZĽH #Miroslav Valíček